Ülkemizin İstiklali ve İstikbali açısından, kritik bir dönemeçten geçtiği hassas bir dönemde;

Asla payendesi olmadığı, fikri ve zihni farklı düşüncede olsa da, millet iradesini çoğunlukla sembolize eden iktidarı, Devletin ve Milletin birliği, dirliği, güvenliği ve devamlılığı idealleri doğrultusunda, amasız, fakatsız, pazarlıksız ve hesapsızca destekleyen Ülkücü Hareketi ve Ülkücüleri anlayamayan, tasavvur edemeyen..

1- Ülkücülerin hesapsızca, amasız ve fakatsız desteğini alıp çok şey borçlu oldukları Ülkücülerin samimiyetinden, sadakatinden yinede şüphe edip Ülkücü dünya görüşüne sahip ülküdaşlarımıza, Devlet kurumlarında seviyeli ve güvensiz davranışlar sergileyen siyasi ve bürokratik yetkililere yani ülkücüler üzerinden geçinip konumunu muhafaza edenlere;

2- Ülkücünün.! mücadelesinden, emeğinden, hesapsızlığından, onurundan, fazilet ve feragati üzerinden nemalanıp, makamlara, mevkilere gelip, Ülkücünün hakkını, hukukunu, işsizliğini, açlığını, geleceğini düşünmektense, şahsi ve yakın efradının makamını, kesesini, menfaatini düşünen ülkücülükten geçinenlere,

3- Ülkücü Hareketle, fikren, zikren, idealen ve inancen ruh ve organik bağı kalmayıp, yol ayrımına giren, farklı siyasi görüş, düşünce, lider ve partilere şahsi ve siyasi menfaati adına payendelik yapıp, hala daha menfaatperest beynini, dilini ve elini Ülkücü Hareket üzerinden çekmeyip, Hareketi ve Lideri fütursuzca ve ahlaksızca eleştiren sorgulayan Ülkücü geçinenlere.!

4- Devletinin ve Milletinin başı her dara düştüğünde yüreğini, canını, cananını ortaya koyan ülkücülere methiyeler dizip, rahat dönemlerde ise konjöktürel proje liderlere, partilere, zihniyetlere yelken açan ülkücüye kör ve sağır dar ve zor gün ülkücülerini sevmekten geçinenlere.!

Galiba geçim kaynakları Ülkücülük kavramını önemle hatırlatmak gerekiyor.! Belki Ülkücülük bu türden muhataplarını, dünyevi nimetlere ulaştırsa da velhasıl uhrevi vebal ve sorumluluktan asla kurtaramayacaktır.!

Neden mi?

Ülkücü davasının yolunda Elif gibi durandır.! Ülkücü kendisini değil davasını sırtlayıp kaf dağına çıkarmaya çalışandır.!

Ülkücülük; Şereftir ve bu şerefinde tavizi olmaz.! Pazarlıksız, amasız ve fakatsız ya bu Şeref’e nail olursun.! yada bu şeref sana 40 gömlek fazla gelir zail olursun.!

Ülkücülük; Cüzdan ve koltuk meselesi değil paha biçilemeyecek vicdan ve şahsiyet meselesidir.!

Ülkücülük; Hiç bir doğruyu yanlışa feda etmeyecek bir şahsiyet ve fazilet meselesidir.!

Ülkücülük; Kendi iradesi ile ayakları üzerinde durabilme, kendi kendine yetebilme liyakatı ve ehliyetidir.!

Ülkücülük; Bir inançtır.! İnandığın gibi yaşamaktır.! Yada Yaşadığın gibi inanıp yanından bile geçememektir.!

Ülkücülük; Ahlak ve İnanç mücadelesidir.! Ya nasiplenir Şah olursun, yada riyasına sürüklenir Mat olursun.!

Ülkücülük; idealizimdir.! Ya sonunu düşünmeden girdiğin bir savaşın galip kahramanı olursun.! Ya da müsvettesi olmak ile yetinen piyon gibi kullanılır yok olursun.!

Ülkücülük; Adanmışlıktır.! Bir kere saldırıp bir daha iddiasından ve davasından ne pahasına olursa olsun geri dönmemektir.!

Ülkücülük; menfaatsizliktir.! İnanç ve ideallerini zerre menfaate değişmemek ve devşirmemektir.!

Ülkücülük; Dava adamlığıdır.! Ya fikrin ve ideallerin üzerinde yücelir davanı kaf dağına sırtında çıkarırsın .! Yada bir faniye Adam Adamı olup kişilere maskara ve oyuncak olarak yarı yolda kalırsın.!

Ülkücülük ; Dosdoğruluktur.! Dostluğundan da, Düşmanlığından da emin olunmaktır.! Dosta güven düşmana korku salmaktır .!

Ülkücülük; Bir İman , imkan ve nasip meselesidir.! Olabilene ve taşıyabilene şeref .! Hakkını veremeyip taşıyamayanlara ise bir Ar meselesidir.!

Ülkücülük; Helalliktir.! şühedasının cebindeki 5 kuruşun hesapsızlığı, darağacında ki kıblesi ve beytülmal endişesi ile giymediği idam gömleğidir.!

Ülkücülük; Şeref’ine nail olanlar için dünyevi ve uhrevi bir şereftir, makamdır. olamayıp sırtından geçinenler için ise bir vebal ve ahtır.!

Ülkücülük , mazluma imdat.! düşene el, kalkamayana ayak, garibe umut.! Devlete güven ve teminat.! Millete sevgi ve sadakat.! Ümmete gaza ve cihaddır.!

Velhasılı Kelam; Ya Ülkücülükten ve Ülkücülerden geçinip müsveddesi olursun.! Yada ÜLKÜCÜ olup ADAMLIĞI Başarırsın.!

Ülkücülük; İslam ahlak ve fazileti ile yücelmiş , Türklük gurur ve şuuru ile bilinçlenmiş, Ruhu İslam ve bedeni Türk , ruhu bedenine hakim ve bedeni ruhuna mahkum.!

Bir eli Kuran’da, sünnette, inanç ve değerlerinde, bir eli ilimde , fende, teknikte..

Bir ayağı varlık sebebi mazisinde, tarihinde, bir ayağı idealizmi gereği istikbalde olabilen

Okuyan, merak eden, araştıran, neye niçin inanması gerektiğini sorgulayan

İnançlı ve idealist bir neslin sosyal, siyasal, ilmi , ahlaki ve kültürel ifadesi olabilecek, şahsi menfaatlerini , ülkesinin ve milletinin menfaatlerinin altında tutabilecek, samimiyet, sadakatin ete ve kemiğe bürünmüş timsalidir Ülkücülük.!

Ülkücü olabilip ve kalabilmek dileği ile...

Selam saygı dua…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.