AK Parti’de önemli bir isim ile konuşuyorum dün sabah.  Ona, ‘kim İl Başkanı olacak, kimlerin ismi geçiyor’ diye soruyorum. Sayıyor bazı isimleri. Saydığı isimler genelde bildik isimler. Anlayacağınız senin, benim bildiğim isimler. Yeni bir şey yok. Tekrarlıyorum ben yine de sorumu. ‘’Onca yıllık partilisin. Sence kim olur?’’.  Bu defa kestirip atıyor: ‘’Benden başka herkes olabilir!’’

***
1 Aralık tarihinde Fatih Yeşilyurt ve yönetim kurulu toplu olarak görevinden istifa ettiğinde 1 hafta sonra yeni iş başkanının ve yönetiminin belli olacağı açıklanmıştı. Aradan tam tamına iki hafta geçti. Üçüncü haftasına girilirken bırakın İl Başkanını, Genel Başkanın huzuruna çıkacak olan 3 kişinin bile ismi net değil.  Bu sebeple de özellikle partililerde heyecan doruğa çıkmış vaziyette. Parti İl binası, her gün konuda gelişmeleri öğrenmek için İstasyon Mahallesi’ndeki parti il binası, gelen meraklı partililer ile dolup taşıyor.
***
İl Başkanının kim olacağına dair bir bilgi, ışık veya ipucu alırım diye milletvekillerinden medet umuyorsanız, yanılıyorsunuz! Onların bildiği senden farklı değil. En azından senden fazla bildiği bir şey yok. Biraz da yıpranmamak için illa da herhangi bir isim üzerinde diretmiyor, kulis yapmıyorlar. Elbette hepsinin gönlünde biri illa ki vardır ama bunu açıklamaktan ısrarla kaçınıyorlar. Bunu özellikle Erzurum Günleri için gittiğim Ankara’da bizzat hissettim. Ancak yine de kulislerde Fatih Yeşilyurt’un ve Milletvekili Orhan Deligöz’ün Teoman Kümbet’e, Ilıcalı ve Aydemir’in Murat Alpagut’a , Sekmen’in Yavuz Kocaman veya İbrahim Küçükoğlu’na sıcak baktıkları da duyumlarım arasında!
***
Pekiii. Şu an itibariyle durum ne diye bana soracak olursanız duyduklarımı sizinle paylaşayım dilerseniz. Aldığım son duyumlara göre. İl Başkanlığı için ‘’en çok ismi geçenler’’ bu aralar şu isimler: Teoman Kümbet, Hakan Karadabağ, Murat Alpagut, Haktan Ömeroğlu, İbrahim Küçükoğlu, Yavuz Kocaman. Bu isimlere iki günden beri yeni bir isim daha eklendi, o isim de Tekin Pınar! En son Aziziye Belediye Başkanlığına aday olan Milli görüş temsilcilerinden Pınar, bir dönem Refah Partisi’nde İl ve Merkez İlçe Başkanlığı da yapmıştı. İl başkanlığına bir başka ismi geçen aday ise eski Oltu ilçe Başkanı işadamı Fuat Demir. Bu isime Efgan Ala’nın da sıcak baktığı iddia ediliyor.
***
Edindiğim bilgilere göre, AK Parti Erzurum İl Başkanı en son Çarşamba’ya kadar belli olacak. Çarşamba gününe kadar Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın karşısına çıkacak olan 3 aday adayı için milletvekilleri bu hafta sonunu buna kafa yorarak geçirecek. Başta Teoman Kümbet olmak üzere il Başkanı olmak isteyenlerin çoğu da bu sıralar Ankara’yı mesken tuttu. Kümbet’e ne zaman döneceğini sordum dün. ‘’Erzurum’da kar hayatı felce uğratmış. Bahanem de hazır. Hemen dönmeyi de düşünmüyorum’’ diye esprili bir cevap verdi. Aynı Kümbet, önümüzde ciddi bir anayasa seçimi olacağını da belirtti, ‘’Bir an öce o isim belirlense iyi olur. Çünkü zıpkın gibi çalışmamız gereken bir durum var ortada’’ diye konuştu.
***
Diğer taraftan, hangi isim il başkanı olarak belirlenirse belirlensin kesinlikle partide hizipleşme olacağı iddiaları da var. Bu olası problemi çözmek için her partilinin de üzerinde ittifak edebileceği yeni, sürpriz bir ismin de il başkanı olacağı iddiaları da yeralmıyor değil. Bu ismin sadece Erzurum’da değil, İstanbul veya Ankara’dan da biri olabileceği de küçük de olsa dillendirilen bir kulis bilgisini de sizinle paylaşayım istedim.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.