Günlerdir devam eden Erzurum’un uçuş macerası nihayet sonuçlandı. Türk hava yolları tarafından yapılan açıklamaya göre özetle; Erzurumlu THY’nin istediği saatlerde, belirlediği fiyatlardan uçmaya devam edecek. Ve minnet duyması beklenecek. Ve bu durum Ağustos ayı sonuna kadar da böyle devam edecek. Başka bir ifadeyle şanslı bir kentiz ki, THY bu kente uçak gönderiyor..!

Günlerden beridir iktidar partisinin gözde şehirlerinden olan Erzurum’da süregelen yüksek uçak fiyatları, azaltılan sefer sayıları sonunda meyvelerini vermeye başladı..! Kazanan Erzurum’a 300 kilometre uzaklıkta bulunan Trabzon oldu. Bu gelişmeyle Erzurum’un AKP, MHP ve İP’li siyasileri de konuya dahil olamadan bertaraf olmuş oldular. Her zaman sahipsizliği dile getirilen Erzurum’da bir kez daha bu söz yerini buldu çok şükür..! THY tarafından yapılan açıklamaya göre; 737 Max tipi uçaklar kullanımdan kaldırılarak, depolara çekildi. Dolayısıyla filodaki uçak sayısı azaldı ve yurtiçindeki uçuş sayıları azaltıldı. Yani’si işine gelen biner, gelmeyen yürür..!

Hani 1 milyon turist hedeflenen, futbol takımlarının kamp için sıraya girdiği o Erzurum’a gelmek o kadar kolay olmayacak. Kolay olmasını isteyen önce paraya kıyacak, sonra da Erzurum’a uçak bulabilmek zorunda kalacak. Olmadı önce Trabzon hava limanına inecek sonra da yaklaşık olarak 5 saatlik karayolu yolculuğuyla Erzurum’a gelmek zorunda kalacak. Ya da 200 kilometre mesafedeki Kars veya Erzincan’dan karayoluyla gidip-gelebilecek. Demir ağlarla yolculukta bir başka seçenek elbet. THY tarafından Erzurum’a görülen reva bu yönde. İşin bir de siyasi boyutu var ki, asıl ip orada kopuyor.

Erzurum’a hizmet için varlarını yoklarını ortaya kayan siyasiler ise durumun normal olduğunu ve bir süre daha devam edeceğini anormal bir durum olmadığını söylüyorlar. Kendi dönemlerinde havayolunun halkın yolu olduğunu ve önceki dönemlerde bırakın uçmayı uçakları yakından bile görmenin hayal olduğunu ifade ediyorlar. Erzurumlu bir taraftan bu kente uçak gönderen kuruma minnet duyması gerekiyor, diğer taraftan da 15 yıl önce yapılan icraatların diyetini ödemesi gerekiyor.

Kısacası bizim turizm kenti, kamp merkezi olma yolundaki hayallerimiz havaya bakılırsa, türbülansa takıldı. Ne diyelim, komşu kentlere hayırlı işler, bol kazançlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.