Ülke olarak gündemimiz hafta sonunda yapılacak olan İstanbul seçimleri. İlgili, ilgisiz herkesin tek düşündüğü sandıktan çıkacak ismin kim olacağı. Öyle ki; Erzurum’a hizmet etmek için halktan oy alan siyasiler bile İstanbul seçmeninden partilerine daha doğrusu başkan adaylarına rey almak için mesailerini harcıyorlar. Erzurum’daki sorunlar kimin umurunda...! Bir tarafta, afaki uçak bilet fiyatları, diğer tarafta Malatya’ya yapılması onaylanan ve ez 2 bin kişiye istihdam sağlayacak Kızılay lojistik merkezi…

Kış turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, hemşehri turizmi ve daha onlarca yakıştırma. Ve bunun yanında hava ulaşımı. Türkiye’nin hiç şüphe yok ki, en pahalı uçulan şehri Erzurum. Misal vermek gerekirse, İstanbul’dan Kars’a hava yoluyla bin 190 kilometre ve ücret 180 lira, yine Trabzon 950 kilometre ve ücret 160 lira. Erzurum’a ise bin 48 kilometre ve ücret 300 lira. Ve bu işin açıklaması talebin azlığı..! Yine İzmir, Bursa, Antalya gibi illerden Erzurum’a yapılan uçuşlarda yolcu yokluğundan dolayı kaldırılmış. Ve Erzurumlu Antalya’dan veya İzmir’den Erzurum’a 650 liraya aktarmalı olarak gelmek zorunda kalıyor. Ve biz Erzurum’da Turizm yapılmasını, ticaretin gelişmesini bekliyoruz..! İşin çözümüyle ilgilenmesi gerekenler dışında herkesin bir fikri var ama bu şehre hizmet etmek için halktan vekâlet almış siyasiler İstanbul seçimleri için kafa yoruyorlar. Ve bu şehir hem yaz, hem spor ve hem de kış turizminde hedefleri olan bir turizm kenti...! Yesinler sizin turizminizi..!

Diğer taraftan Türk Kızılay’ı tarafından Malatya’ya 20 milyon dolarlık, en az 2 bin kişiye istihdam sağlayacak lojistik üs kuruluyor. Üstelik bu söylenti değil, resmi gazetede yayımlanmış ve 2019 yılı sonuna kadar da hayata geçecek. İşin en garip olan tarafı ise, bu yatırımın Malatya’ya gelmesini sağlayan kişi Malatya Kızılay şube başkanı ve yönetimi. Öyle siyasetçilerin bir mahareti değil. Boş bekleyen vagon onarım atölyesini nasıl katma değere dönüştürebiliriz diyerek kafa yoran birkaç adamın becerisi. Kimsenin hakkını yemeyelim ama eminim ki, Erzurum şube başkanının bu yatırımdan haberi bile yoktur. Kaldı ki, Erzurum’da bu yatırımın yapılacağı yerde yoktur zaten..! Ne Tren garında ne de başka bir yerde… Malatya’ya süper ligden dargınız ama tutuğunu kopardığı için yine de hayırlı, uğurlu olsun…

Kış aylarında kış turizmi, yaz aylarında yüksek irtifa kamp merkeziyle yerli yabancı bütün kesimlerin dikkatini çekmeyi başaran Erzurum, bir türlü seçtiği siyasetçilerin dikkatini çekmeyi başaramadı yıllardan beridir. Yurdun dört bir tarafına en ucuz şekilde uçulurken, Erzurum’a en pahalı uçuş reva görülüyor, bir sivil toplum kuruluşu şehrine milyon dolarlık yatırım getirebiliyor.

Ne diyelim; tuttuğunu koparmak budur işte. Ne uçanı tutabiliyoruz, ne de kaçanı..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.