Yüreğimiz yandı

Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter gerilim hattına takılarak düştü. Kazada 13 asker şehit oldu.

admin
admin
31 Mayıs 2017 Çarşamba 22:56
Yüreğimiz yandı

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cougar tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra düştüğü bildirildi.

TSK: 13 SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada da Şırnak/Şenoba tugay komutanlığından kalkan içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55'te kaza kırıma uğradığı bildirildi.

Açıklamada, "Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan şehit düşen askerlerin cenazesi olay yerinden alınarak ambulanslarla Şırnak'a getirildi. Cenazeler, Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kazaya ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından kurul üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.

Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şehit askerlere Allah'tan rahmet dilediği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.

ORGENERAL AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

ŞİMŞEK, SOYLU VE IŞIK ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazanın ardından Şırnak'a gitti.

KURTULMUŞ: ACI HABERLE YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kurtulmuş, Twitter'daki hesabından, "Mübarek ramazan ayında Şırnak'tan aldığımız acı haberle yüreğimize ateş düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun." paylaşımında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabrı cemil dilerim. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet diledi.

Bakan Çavuşoğlu, "Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan kahramanlarımızın acısı yüreğimizi dağladı. Allah rahmet eylesin, Milletimizin başı sağ olsun." mesajını yazdı.

Bakan Çelik ise şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Yüreğimiz yandı. Acımız çok büyük. Mekanları cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞ OLSUN

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 01.06.2017 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.