KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 2 ŞEHİT

Konya'da planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan F4 savaş uçağı düştü, uçaktaki 2 pilot şehit oldu.

05 Mart 2015 Perşembe 10:50
KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 2 ŞEHİT
Konya'da planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan F4 savaş uçağı düştü, uçaktaki 2 pilot şehit oldu.
Konya'da Azerbaycan ile yapılan ortak tatbikat sırasında bir F4 askeri uçak düştü. Saat 9:48'de gerçekleşen kazada 2 pilotumuz da şehit oldu. Düşüş nedeni henüz belirlenemeyen uçak merkez Karatay ilçesi Ortakonak mahallesi yakınlarına düştü.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.
İşte TSK'nın açıklaması:
1. 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.
2. Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.
3. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. 

Editör

Son Güncelleme: 05.03.2015 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.