KAYSERİ'DE FECİ KAZA: 11 ÖLÜ

Kayseri'de öğrencileri taşıyan midibüs, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak tarlaya devrildi. Yetkililer, kazada 11 kişinin öldüğünü, 31 kişinin ise yaralandığını bildirdiler.

21 Aralık 2013 Cumartesi 21:54
KAYSERİ'DE FECİ KAZA: 11 ÖLÜ
KAYSERİ’DEKİ TRAFİK KAZASINDA ÖLEN VE YARALANAN KİŞİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Kayseri’de meydana gelen trafik kazasında ölen ve yaralanan kişilerin isimleri belli oldu.
Kayseri’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişi ve yaralanan 31 kişinin kimlik tespiti yapılırken, kazada hayatını kaybeden 5 kişinin de üzerinde kimlik çıkmadığı için tespit yapılamadı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle;
“Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, Altay Bahadır Utar, Hasan Gülbahar, Mehmet Tosun, Melike Velioğlu” kazada yaralananların isimleri ise, “Onur Mert, Ömer Faruk Yılmaz, Yasin Polat, Alparslan Kaplan, Albdulkerim Atak, Yeliz Olgun, Tuğçe Aksu , Büşra Baran, Ayşe Akşit, Beşir Kazan, Oya Demirci, Enes Dalkıran, Mahmut Müjde , İbrahim Soydaş, Ünal Tokay, Yağmur Öztürk, Hüseyin Argut, Uğur Doğan, Şeyma Akçakoca, Hacer Polat, Hamza Çoban, Gökhan Çekilmez, Feyza Tello, Selma Balta, Cansu Çakmak, Zekeriya Barzo , Mustafa Özdemir, Gayri Gözler, Gamze Koştaş, Veysel Tavlı, Ercan Tohan” olarak açıklandı.
 
Alınan bilgilere göre, Niğde Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrenciler, Erciyes Dağı'nda kayak yapmak üzere 14 otobüs ve minibüsle Kayseri'ye geldiler. Erciyes Dağı'nda kayak yapan öğrenciler, Kayseri merkezi de gezmek istediler. Niğde Üniversitesi'ne bağlı Ulukışla ve Bor Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrencileri taşıyan, Durmuş Ozan yönetimindeki 51 RA 105 plakalı midibüs, Erciyes Kayak Merkezi'nden çıkarak Hacılar ilçesi üzerinden Kayseri şehir merkezine inerken, yoldaki buzlanma nedeniyle sürücünün kontrolünden çıkarak önce bir evin bahçe duvarına çarptı ardından da tarlaya devrildi.
 
Yetkililer, kazada, 11 kişinin öldüğünü, 31 kişinin ise yaralandığını bildirdiler.
 
Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapılırken, yaralılar daha sonra ambulanslarla Kayseri'deki çeşitli hastanelere sevk edildi.
 
Bu arada, kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen ilk ambulansın şoförüne ise yine Niğdeli üniversite öğrencilerini taşıyan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 51 HV 762 plakalı otobüs çarptı. Yaralanan ambulans sürücüsünün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
KAYSERİ VALİSİ ORHAN DÜZGÜN:“11 ÖLÜ, 31 YARALIMIZ VAR”
 
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’de gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e çıktığını söyledi.
Yaralılar hakkında bilgi almak için Erciyes üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kaza ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düzgün, “Kaza, aracın devrilmesi sonucunda bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucu yaralılarımızın Kayseri hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Şu anda halen 31 yaralımız var. Maalesef hastaneye gelen yaralılardan ağır olanlarından 3’ü de vefat etti. Şu anda vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 11’e yükseldi. 8’di biliyorsunuz. Halen 31 yaralımızın hastanelerde tedavileri devam ediyor. Tabii olay 16.50 sıralarında oldu. Çok kısa bir süre içerisinde 3 dakika içerisinde bizim 112 servisimiz oraya ulaştı. Ama tabi kazanın meydana geliş sebebiyle pek çok gencimizin olay yerinde vefat ettiğini öğrendik. Hastanelere henüz ulaştırılamadan. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların hepsinin kimlik tespiti yapıldı. Vefat eden 11 vatandaşımızın da kimlik tespiti yapıldı. Diğerlerinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Üzerlerinde kimlik olmadığı için. Yani Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz olduğu için devam ediyor. Ayrıca 112 Acil servisinin de olay yerine ulaşmasından sonra arkadan gelen yine Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan bir Midibüs 112 Acil servis şoförü ne çarpmak suretiyle yaralanmasına sebep oldu. Şu anda ağır yaralı durumdadır. Acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ARKADAN GELEN İKİNCİ MİDİBÜS EZMİŞ OLABİLİR”
Kazaya karışan ikinci midibüsün ilk kazada mağdur olan vatandaşları ezme olasılığı olacağını kaydeden Vali Düzgün, “112 ekibimiz olay mahaline ulaşıyor. Ambulans şoförüne de zaten arkadan gelen midibüs çarparak yaralanmasına sebep olmuş. O arada tabi bazı öğrencilerinde 2. Otobüsün gelişinden kaynaklanan ezilmeleri söz konusu olabilir. Onunla ilgili görgü tanıklarının ifadeleri ile ilgili emniyet müdürlüğümüzün trafik ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Çünkü aracın sadece devrilmesi sonucu bu kadar yüksek ölü sayısının olması beklemiyoruz. Arkadan gelen ikinci aracın birinci aracın devrilmesi sonucu araçtan fırlayanlara etkilemesi söz konusu olabilir” ifadelerini kullandı.
 
“YARALILARIN AİLELERİNE YER VERECEĞİZ”
Kazada yaralanan vatandaşların aileleri için Kayseri’de misafir etmek için yer vereceklerini söyleyen Vali Düzgün, “Hasta yakınlarının konaklaması için birkaç tane misafirhanemizi ayarladık. Öğretmen Evi’nde, Hisarcık’ta ki misafirhanesinde ve Kredi Yurtlar Kurumu’nda hasta yakınları kalabilecekler. Her türlü araç ve gereç ve giyim ihtiyaçlarını tedarik ediyoruz. Bu konuda ihtiyacı olan ve gelecek olan hasta yakınları 122 numaralı telefonla başvurmak sureti ile oraya başvurabilirler” dedi.
 
“MİDİBÜSÜN MUAYENESİ YOK”
Kaza karışan midibüsün 2011 yılından beri fenni muayenesinin yapılmadığını kaydeden Düzgün, “Maalesef her dönem başında da uyarıyoruz. Kış mevsimi geldiğinde araç sürücülerini uyarıyoruz. Mevsimin hazırlıklarına göre gerekli bakımları yaptırmalarını söylüyoruz. Ama maalesef fenni muayenesini de 2011 yılından beri yapılmadığını trafik ekiplerimiz tespit ettiler” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 22.12.2013 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.