IRAK’TA YARATILAN DE FACTO DURUM ASLA KABUL EDİLEMEZ

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Milletimiz Türkmen kardeşlerinin yanındadır. En kısa zamanda bölgedeki fiili işgal sona erdirilmeli ve bu olana kadar da günahsız insanların acımasızca katledilmesine engel olunmalıdır’’ dedi.

24 Haziran 2014 Salı 08:05
IRAK’TA YARATILAN DE FACTO DURUM ASLA KABUL EDİLEMEZ
IŞİD örgütü tarafından Irak’ta önce Musul ve daha sonra Kerkük’ün bazı bölgeleri ile Selahaddin (Tikrit), Diyala ve Anbar’da kontrol alanları yaratarak, Bağdat’a doğru yönelmesinin ardından meydana gelen tehlikeli durum ile alakalı olarak bir açıklama yapan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Günümüzde böylesine çağdışı davranışlara müsaade edilmemelidir. Uluslararası hukuka uygun adımların atılması, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması adına gerekli her şey yapılmalıdır’’ dedi.

Bu süreçte, Türkmenlerin yurtlarını terk etmeye mecbur bırakılmış olması hususuna dikkat çeken Hikmet Eren, “Özbeöz Türkmen yurdu olan Musul, Tuzhurmatu ve Telafer ilkel bir ideolojinin sahipleri tarafından işgal edilmiş, yine öz Türkmen yurdu olan Kerkük, Peşmergelerin kontrolüne geçmiştir. Bu tehlikeli süreç bir an önce ortadan kaldırılmalıdır’’ diye konuştu.

Yaratılan bu de facto durumun kabul edilemez olduğunu belirten Hikmet Eren, “Milletimiz Türkmen kardeşlerinin yanındadır. En kısa zamanda bölgedeki fiili işgal sona erdirilmeli ve bu olana kadar da günahsız insanın acımasızca katledilmesine engel olunmalıdır. Günümüzde böylesine çağdışı davranışlara müsaade edilmemelidir. Uluslararası hukuka uygun adımların atılması, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması adına gerekli her şey yapılmalıdır. Milletçe Türkmenlerin yanında olmamız gerekir. Onların yaralarının sarılması önemli milli ödevlerimizdendir. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) olarak bu alanda üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyor, Irak’ta olup bitenlere ilişkin olarak saygıdeğer Türk kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

IŞİD Örgütü üyeleri tarafından Türkiye Cumhuriyeti Musul Başkonsolosluğuna yapılan baskın sonucunda kaçırılan vatandaşlarımızın durumuna da değinen Hikmet Eren, şunları söyledi: “Musul’a giren IŞİD örgütünün militanları Musul Başkonsolosluğumuzu işgal ederek personel ve ailelerini tutsak etmiştir. Daha önce de 39 Türk TIR şoförü IŞİD tarafından alıkonulmuştur. Savaş hukukuna ve uluslararası usullere kesinlikle uymayan bu haydutluklar kabul edilemez. Başkonsolosluk mensupları ile şoför kardeşlerimiz derhal serbest bırakılmalı ve Musul Başkonsolosluğumuzun gönderine yeniden şanlı Türk bayrağı çekilmelidir.”

Editör

Son Güncelleme: 24.06.2014 08:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.