GAZİANTEP’TE BOMBALI SALDIRI: 50 ŞEHİT

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir sokak düğününde bombalı saldırı meydana geldi.

admin
admin
21 Ağustos 2016 Pazar 02:05
GAZİANTEP’TE BOMBALI SALDIRI: 50 ŞEHİT

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir sokak düğününde bombalı saldırı meydana geldi.

Gaziantep'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak açıkladı. Hastanede tedavi altında olan gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Yaralıların tedavisi sürüyor. Saldırıda terör örgütü IŞİD şüphesi değerlendiriliyor.

Olay, saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt'in Pervari İlçesi'nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi.  İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI 50'YE ÇIKTI

Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak güncelledi.

İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞIN BÖLGEDE ÖNLEM ALINDI

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cenazeler hastanelerin morglarına götürüldü.

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Damat Nureddin Akdoğan, patlamadan yaralı olarak kurtuldu

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ

Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

20 AĞUSTOS'TA POLİS MERKEZİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep'te 4 yıl önce 20 Ağustos günü, Karşıyaka Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobil infilak ettirilmiş, 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Editör

Son Güncelleme: 21.08.2016 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.