CİZRE'DE KAHPE SALDIRI: 11 ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında şehit sayısı 11'e, yaralı sayısı ise 78'e ulaştı.

admin
admin
26 Ağustos 2016 Cuma 09:41
CİZRE'DE KAHPE SALDIRI: 11 ŞEHİT
Hain saldırı anında yaralanan 7 aylık bir bebek de kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan polis memurlarından bazıları helikopterlerle çevre illere sevk edildi.
Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yakın bir noktada bulunan polis kontrol noktasına bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda şehit sayısı 11'e ulaşırken, 4'ü ağır 78 kişi ise yaralandı. Saldırıda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterlerle Cizre Devlet Hastanesi ile çevre il ve ilçelere kaldırıldı. Patlamada Cizre ilçesinde de bir çok evde hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Ambulanslar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk tedavileri yapılan yaralılardan bazıları helikopterlerle çevre il ve ilçelere kaldırıldı. Saldırıda yaralanan 4 polis memuru askeri helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı helikopter pistine indirilen yaralılar, pistte bekleyen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bölgede geniş kapsamlı operasyonların devam ettiği bildirildi.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN CİZRE'DEKİ PATLAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.
Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Editör

Son Güncelleme: 26.08.2016 15:21
Anahtar Kelimeler:
ŞehitCizreAlçak Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.