Anadolu’nun çatısı konumunda bulunan Erzurum, içerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde yine uluslar arası bir organizasyona ev sahipliği yaparak, Türkiye’nin yüzakı olmaya devam ediyor. Kış sporlarında ülkemizde ilklerin kenti olan Dadaşlar diyarı, 11-18 Şubat tarihleri arasında EYOF yani Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivaline ev sahipliği yapıyor. Sportif tesisler bakımından dünyanın en iyi 20 ili arasında gösterilen Erzurum, adım adım olimpiyatlara koşuyor. Kaldı ki, artık hedef; Kış olimpiyatları…

Yine ülkemiz tarihinde ilk kez 2011 yılında Türk spor tarihinin en büyük organizasyonunu olan Winter Universiade 2011’e ev sahipliği yapan kent, bir başka ilk olan EYOF 2017’ye de şu günlerde dünyanın hayranlığıyla ev sahipliği yapıyor. 36 ülkeden sporcuların katıldığı uluslar arası organizasyon tüm hızıyla devam ederken, bir açık hava müzesi olan kent dünyanın beğenisine sunuluyor. Yapımları devam eden özellikle Bilim, doğa eğitim park, üç kümbetler cazibe merkezi, yıl sonunda bitmesi planlanan Ortadoğunun tek sağlık kampüsü gibi projelerin tamamlanmasıyla da Erzurum, dünyada mutlaka görülmesi gereken ilk 10 yer arasında olacak. Bunu ben söylemiyorum, işin uzmanlarının ifadesi bu yönde. Özellikle Atatürk Üniversitesi tarafından tasarlanan Bilim, doğa, eğitim park projesinin tamamlanmasıyla Erzurum, adeta tacını giymiş olacak. Diğer taraftan cazibe merkezleri programı çerçevesinde yatırımcıların akın akın geldiği kent, önümüzdeki yıllarda tam anlamıyla bir rüya kent halini almış olacak.

Kimine göre, ‘’Ne faydası var’’ denilse de şehir dünya arenasında adını her geçen gün daha fazla bilinir hale getiriyor. Çünkü; nasıl ki, TRT spor, A Spor gün boyunca Erzurum’dan canlı yayın yapıyorsa, katılımcı 36 ülke de de devlet televizyonları, Erzurumdaki müsabakaları, atmosferi gün boyunca yayınlarıyla izleyicilerine aktarıyor. Sadece Palandöken değil, Mecidiye mahallesinde Curling salonu da, Yenişehirdeki buz salonları da, Kandilli de, Konaklıdaki tesisler, atlama kuleleri de ve oralarda yaşanan atmosferde dünyaya an be an aktarılıyor. Yine şehrin havası suyu, çarşısı pazarı, tarihi kültürü kısacası Erzurum, dünyanın gözüne gözüne sokuluyor. Belki bizlere göre, sıradan bir olay ancak hem ülkemiz hem şehrimiz adına göğüs kabartılacak, gurur verici işler.

Kısacası Erzurum, şu günlerde sadece Erzurum’u değil, tüm Türkiyeyi temsil ediyor. Sadece dadaşlara değl, tüm milletimize de gurulanmak kalıyor.

Netice itibariyle; ‘’Bir başkadır benim memleketim’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih ayhan 2017-03-07 15:56:19

aynen. gururumuz erzurum.