Trump’un seçilmesi tüm dünyada ne kadar sürpriz olduysa Kazım Karabekir Stadında BB Erzurumspor’un sergilediği futbol da o kadar normal, olası bir şeydi!
Onca yıldır o stada maç izliyorum, hiç bir zaman bu kadar değişken bir oyun ortaya koyan takım ahan ki ilk defa görüyorum!
Yine bir ilk yarısı başka, ikinci yarısı bambaşka bir maçını izledik Erzurum’un!
İşin ilginci de şu veya bu şekilde bu takım halen daha zirvedeki iddiasını sürdürüyor ve bir şekilde puan almasını bilebiliyor!
Kaleci Evren, Nobre hatta gördüğüm en istikrarlı oyunculardan olan Erhan Çelenk onbirde olmasa dahi!
***
Esasında hem oyuncular hem de teknik ve idari yöneticilerin açısından kritik bir maçtı!
Alınacak olan bir mağlubiyet sonrasında tıpkı bir önceki iç sahada oynanan Tepecik maçı gibi istenmeyecek gelişmelere gebe bir maçtı.
‘Kavgada ilk vuran kazanır’ yönünde genel bir kanı vardır ya.
Biraz da sanki bu maç ilk golü atan takımın kazanacağı maçlara benzeyen bir maçtı!
Ve Allah’tan ilk golü bulan taraf ev sahibi Erzurum oldu.
 
 
***
Birinci yarısı FETÖ terörü konusunda duyarsız Avrupa ülkeleri gibi can sıkan bir maçtı!
Mehmet Albayrak’ın direğin yanından aut olan pozisyonunun dışında ne doğru dürüst kaleye şut, ne de bir organize atak yoğunluğu göremedik.
Bir türlü istediği oyunu kuramayan, bütün hatlarıyla bu konuda bocalayan bir takım vardı sahada.
İlk yarı bitimine yaklaşılırken Engin Baytar 5’nci kez ayağındaki topu arkadaşına kazandırmayı beceremiyor, herkesin ‘yaparsa o yapar’ dediği Fahri Tatan ha bire sakatlığını gerekçe göstererek oyundan alınmasını istiyor, Halil İbrahim beklediği topları , takımın üretken isimleri Fatih Gül ve Ferit, Savaş ise bir türlü sahne alamadığı için ‘gıdır gıdır’ oluyordu!
Böylesine hiç hesapta olmayan saçma sapan bir maç için en iyisi ilk yarının bitimini beklemek olacaktı!
***
İkinci yarı oyunu hem biraz daha öne doğru oynamayı hem de ilk yarıda tarttığı Zonguldak’ı yenebileceğini akıl eden Erzurum takımı, biraz daha fazla adamla hücumu yapınca oldu işte!
Atılan bu ilk golde Fatih Gül’ün doğru yerde olması kadar Halil İbrahim’in üretkenliği maçın skoruna doğrudan etki yaptı. İşte bu gol maçın seyrini bir anda değiştiren gol de oldu. Bu golle moral bulan Erzurum, daha sonra oyunu kontrolü altına almayı başardı ve farka gitti.
İşin ilginci de belki de ilk defa Erzurum takımı bulduğu her pozisyonu gol yaptı, yapabildi!
Kötü bulmak zor ama iki gole imza atan Fatih Gül ile Ferit, Savaş, Doğancan bana göre ikinci yarıda takımın ‘enke ey’ iyilerindendi.
 Allah eksikliğini vermesin, nazarlardan saklasın, Halil İbrahim her takıma lazım bir oyuncu. Ne zaman o iyiyse takım da iyi mi oluyor ne? Kim ne derse desin bu takıma Mehmet Albayrak pek yakışıyor. Dün bir kez daha dikkat ettim bütün hava toplarını aldı. Hele hele pazubendi hak ediyor, seyircinin ona ayrı ilgi duyması boşuna değil. Canla, başla oynuyor.  Onu hem rakip kale önünde hem de kendi ceza sahası içerisinde görmemiz mümkün. Attığı gole yine ondan çok biz sevindik.
***
Alacakları yüzünden kulübünü TFF’ye şikayet eden bunu da yöneticileri anlayışla karşılayan Nobre hocası tarafından 18’e alınmadı ve bizim yanımızda maçı izledi dün. Herhalde böylesi bir bol gollü maçta olmadığına yandı, durdu.
Kalede Evren-Ahmet değişikliği kabul edilebilir, bu teknik adam tercihdir ama Erhan Çelenk’in yedek soyunmasına şaşırdığımı söylemeliyim. Böyle bir oyuncunun yedek soyundurulmasını çok ‘lüks’ buldum! İyi ki de Erzurum yendi, aksi taktirde teknik patron Ahmet Yıldırım’ın başı büyük derde girerdi!
Şöyle veya böyle BB Erzurum kadro kalitesi bakımından kendisinden zayıf bir rakibi yendi ama yine rakibine bu maçta da pozisyon verdiğini de görmemezlikten gelmeyelim!
Rakibin bir direkten dönen topunu, bir golünü ve bir de verilmeyen penaltısını hesaba katarsak hele de Yıldırım’ın bu galibiyete çok da sevinememesini salık veririz!
***
Son sözlerimi söylüyor, aradan çekiliyorum.
Duvara çöp sokmak lazım, dün maçı izleyenlerden biri de Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’tu!
Yolunu mu şaşırttı bilmiyorum ama bu sezon sanıyorum Korkut’un izlediği ilk maçtı!
Aziziye, Pasinler ve Narman Belediye Başkanları da maçtaydı dün. 4-1’lik galibiyetin keyfi asıl maç sonrası protokol çıkış kapısında yaşandı. Birkaç taraftar davul zurna eşliğinde galibiyeti kutladı, halay çekti, Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen’e ‘kürdün kızı’nı oynattılar. Aynı Sekmen daha sonra halay çeken taraftarlar ile davul ve zurnacılara bahşiş verdi.
--
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.