Bu dünya kirlenmeye değecek kadar ne uzun ne buna hakkımız var!Galiba en iyisi her şeyi ile temiz yaşayıp, temiz göçebilmek.

Temiz kelimesi içeriğinde aslında ne kadar büyük anlamlar ve mesajlar barındırır. Temiz insan, temiz adam, temiz çevre, temiz ruh, temiz yiyecek, temiz gün, temiz ruh, temiz sokaklar, temiz ülke, temiz vicdan, temiz görüntüler gibi!

İnsanın temizliği çevresine faydalı olması, canlı cansız hiçbir şeye zarar vermemesi iledir. Temizliği anlamlandıran insanlara ne mutlu!

Kaç tane hayatına, çevresine, ülkesine zarar vermeden, faydalı olmaya kendini adamış insan görebilirsiniz? Zararı yok, faydası da yoksa gene de temiz saymam o insanı. İlla faydası olacak, fayda için savaşacak insanlar.

Temiz çevre aslında hepimizin biraz rüyasıdır ama önceliğimiz değil! Temiz çevre sadece onu hak edenlerin, temiz çevre için çalışanların, temiz çevre için savaşanların olabilir.

Çöp atmamamız yetmez çevremize, atılan çöpleri de kaldırmalıyız, şikâyet etmeliyiz, yetkilileri çöpleri kaldırmaları için rahatsız etmeliyiz, uyarmalıyız, daha yüksek makamlara, daha daha yüksek makamlara taşımalıyız ve bunu sık yapmalıyız.

Temizlikte şikâyet biraz kulağa sert gelebilir, ama şikâyet bir kültürdür. Batılı ülkelerin temiz olmalarında büyük bir araç, sebep ve değerdir.

*Temiz yiyecek hayatımız için son derece önemlidir. Temiz olmayan yiyecekler konusu oldukça geniştir. Asırlardan beridir insanlar boğazlarıyla savaş halindedirler.

Temiz olmayan yiyecekler; bayat yiyecekler, GDO’ su ile oynanmış yiyecekler, hormonlu yiyecekler, mısır şurupları, tuz ve şeker katkısı olan yiyecekler olarak düşünülebilir. Bunların hepsi zehir! Ağaçlarında ya da tarlalarında ilaçlanmış, suni olarak olgunlaştırılmış veya renklendirilmiş yiyecekler de zehir olarak adlandırılabilir.

Su ile gerektiği kadar yıkanıp temizlenmemiş yiyeceklere zaten sıra bile gelmez.

Bozuk yiyecekler, temiz olmayan yiyecekler bize yakın ve uzak tarihlerde faturasını hemen keser zaten! Yeteri kadar temizliği yapılmayan yiyecekler ishalle başlayan hastalıklara sebep olurken, GDO’su ile oynanan, hormonlu, mısır şuruplu, MCG (Çin tuzu) tuzlu ve şekerli yiyecekler şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, kanser yapabilirler.

Ruh temizliğimiz hayatımızdan tat almamız, algı filtrelerimizi temiz tutmamızla doğru orantılıdır. Bilgi, düşünme, iyi niyet, doğru iletişim kurallarını öğrenip uygulama temiz düşünmenin yollarıdır. Dedikodusuz, kavgasız, arzulara gem vurulmuş, hırs gönülden kovulmuş bir ruh ne güzel bir ruhtur. Maneviyatla, edebiyatla da hele bir beslerseniz tadına doyum olmaz.

Vicdan temizliği insanların adalete inanmaları ile adaleti her yerde canlı kılmaları ve empati yapmaları ile kontrol ettikleri yaşam şeklidir. İğneyi kendine batırmaya razı olamazken, başkasına çuvaldız batıramamaktır hayatın anlamı. Vicdan temizliği bir noktada hayatı normal yaşamışların kendilerine takdir belgesidir.

İnsanlar dünyada aslında çok fazla kalmamakta, yaşadıkça yavaş görünse de oldukça hızlı bir sirkülasyonla göçüp gitmekte!

Ve ne kadar büyük kitleler gelip geçtiler bu dünyadan kimisi dev güzel, latif, hoş, sevgi dolu resimler bıraktılar, kimileri korkunç işler yaptılar! (Tecavüzler, cinayetler, eşkıyalıklar, başkalarına hayatı zehir eden bütün davranış sahipleri) kimler geldi, kimler geçti; hiç tanınmadan ne devler göçtüler!

Bu dünya kirlenmeye değecek kadar ne uzun ne buna hakkımız var!

Galiba en iyisi her şeyi ile temiz yaşayıp, temiz göçebilmek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.