Erzurum sonunda dünya markalarının radarına girdi. Birçok şehirde faaliyette olan Tekstil kent sonunda Erzurum’da da hayata geçti. Erzurum valiliği, büyükşehir belediyesi ve KUDAKA tarafından Erzurum 2. Organize sanayi bölgesinde hizmete sunulan Erzurum Tekstil kentte iki dev firma üretime başladı. İlk aşamada 350 kişinin işbaşı yaptığı fabrikalarda kısa bir zaman içerisinde 2 bin kişi iş sahibi olacak olmasına da dünyayı kasıp kavuran korona biterse..!

Tam 90 gün önce Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp, kısa sürede dünyaya yayılan korona virüsü insanların canını almakla kalmayıp, ticareti de sekteye uğratmaya başladı. Yıllar sonra ilk defa çarkların dönmeye başladığı Erzurum’da şimdilik bu illetle ilgili vakıa yok çok şükür. Ancak ticari yönden sorun olmaya başladı bile. Erzurum tekstil kentteki fabrikalara kurulacak makine ve teçhizat Çin’den alındı. Fakat bu illet yüzünden şehre getirilemedi. Haliyle de fabrikalarda işbaşı yapılamıyor.

Virüsün etki alanlarına bakıldığında görünen o ki, dünya nüfusunun sürekli olarak fazla olduğunu ve azaltılması gerektiğini söyleyen küresel baronlar, nüfus planlaması için ilk adımı attılar. Gıdalarla hasta edilen insanlar, ilaçlarla zehirlenip, biyolojik yöntemlerle yok edilmeye başlandı. Her geçen gün dünyanın bir başka ülkesinde korona virüsü insanlara ecel oluyor. Bırakın başka yerleri, modern Avrupa (!) bile çaresiz..! Öyle ki, Almanya ve İtalya’da hayat durmuş vaziyette…

Yıllar sonra ilk defa istihdam alanı açılan şehirde, tekstil kentte dev firmalar şehre gelmek için birbirleriyle yarışıyor. Çünkü, bu iş için Erzurum çok avantajlı bir nokta. Fabrikalar devlet eliyle yapılıyor. Daha sonra girişimcilere devlet kontrolünde ihaleyle kiraya veriliyor. Tekstil şehirlerinde bu devasa firmaları kiralamak için 20-30 kat daha fazla para harcanması gerekiyor. Yine bir diğer avantaj ise, Azerbaycan, İran, Gürcistan, Nahcıvan ve Rusya gibi ülkeler Erzurum’a 2-3 saatlik mesafede. Tek dezavantaj ise korona..!

Korona illeti ne zaman biter, ekonomiyi nasıl etkiler, ülke olarak, Erzurum olarak nasıl etkiler şimdilik kimse bilmiyor. Ancak gidişata bakılırsa, dünyayı etkileyecek büyük bir kriz patladı patlayacak..! Uzun yıllar sonra ilk defa ekonomik anlamda heyecanlanan Erzurum’da inşallah hedefler kursakta kalmaz. Elbette ki önce can sağlığı ancak malında canın yongası olduğunu unutmamak gerekir. Erzurum’daki işsizliğe derman aranırken, yoksa dünya işsizlerle mi dolacak..! Hakkımızdan hayırlısı...

İşbaşı yapmak için gün sayan hem işveren hem de çalışacak olanlar dünyanın bu sorundan kurtulması için dua ederken, dünyayı parmaklarında oynatanlar bakalım buna müsaade edecekler mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.