Böyle bir maçı o sahada en son ne zaman izledim, kendimi çok zorladım, hatırlayamadım. Galiba Saim Özakalın’ın başkanlığı döneminde böyle biten bir skor vardı ama o maçta da maçın normal süredeki skoru bu değildi. Bir Türkiye kupası maçıydı ve Erzurum, Adana normal süresi 2-2 biten maçta penaltılarla 5-4’lük skora ulaşmış ve tur atlayan taraf olmuştu.. Çok daha eskilere gittiğimde Olkanlı Erzurumspor Sakarya deplasmanında 5-4’lük bir galibiyet almış ve 3 puanı hanesine yazdırmıştı. O açıdan dünkü bol gollü maçı izleyen taraftarlar çok şanslıydı. Denk kuvvetlerin maçıydı. Böyle bir maç sanmam ki yakın bir tarihte bir daha ola.. Tekrarı olmayan kısa dizi gibiydi..

***

Bir maçta ne varsa hepsinin yaşandığı maçtı. Sarı kartların havada uçuştuğu maçta kırmızı kart da vardı, penaltı da.. Gol desen istediğinden çok. Sertlik de vardı, mertlik de. Her iki takım da risk aldı ve puan için elinden geleni yaptı. Kimse skorun üstüne yatmadı, bir atan bir daha attı ya da atmak istedi. Sonradan oyuna girenlerin de katkısı vardı, çıkanların da. Özellikle Erzurumspor’da hücum anlamında inanılmaz bir zenginlik yaşattı. Pas yüzdesinin artması ve hücumda ki etkinliği artısı, savunmadaki dikkatsizliği eksisiydi. Galibiyet için hep önde oynadı, hırsı vardı, arzusu vardı. Tabi bir çok defalar olduğu gibi bir de balı! Son dakikalarda kalesinde 2 gol tehlikesi gören Erzurum eğer bugün rakibini yenmiş ve 3 puanı almışsa bu biraz da balllığından olmuştur!

***

Normalde yine kolay kazanılabilecek bir maçtı Giresun maçı. Erzurum henüz daha çoğu Giresunlu oyuncunun ayağına top değmemişken 2 gol buldu. Daha maçın 4.dakikasında kendi seyircisinin önünde 2 farklı üstün duruma geldiği halde son saniyelerde şans golüyle galip geliyorsa üzerinde bir düşünmek gerekir. Tam derslik bir maçtı. Sanırım teknik heyet bu maçtan çok ders çıkaracaktır. 2 farklı üstünlüğe rağmen rakip orta sahayı bu kadar rahat geçebiliyor ve akabinde 1 gol bulup umutlanıyorsa kusura bakılmasın play-off’a sen böyle gitme. Günü, haftayı kurtarmak olur bu. Hele ikinci yarının başlarında üstüste goller yiyorsan ve 2 farklı öndeyken 1 farkla geriye düşüyorsan elin, şakağına alıp bir düşünmen lazım. Ben her zaman diyorum, yine diyorum. Bu takım birkaç oyuncunun üzerine kurulu bir takım. Az çok herkes biliyor fark oluşturan oyuncuları. Onları çık, rakipten hem de sahanda 4 gol yemiş olman çok da anormal değil! İyi ki de o oyuncular var ve iyi ki de o oyuncular o özveriyi gösteriyor. Maçta bana göre en olumlu şey sonradan oyuna giren iki oyuncunun da golde katıklarının olması. Normalde hakem maçı bitirir, son sözü söyler. Taylan ve Bekamenga bitti demeden bitmedi maç. Taylan ve Bekamenga, maçın seyrini değiştiren oyuncular oldu, kutluyorum..

***

Kazanan takım haklıdır elbet. Bugün aldığı galibiyetle play-off’u zorlayan takım konumuna gelen BB Erzurumspor, normal şartlarda bile iç sahada rakibini bir şekilde yeniyor. Bal,mal, kazanıyor işte. Ama eğer gerçekten bu taraftarını play-off’a taşımak istiyorsa rakibin adı ne olursa olsun deplasmanda da artık kazanmayı öğrenmelidir. Artık bir öyle bir böyle yapmamalı Erzurum takımı. Bu işte varsa artık deplasmanda da varlığını ortaya koymalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.