Taşeronların Günlerden beridir yazılıp çiziliyor ama deyimi yerindeyse hala daha bir arpa boyu yol alınamadı.

Hiç kimse taşeron dediği bu ülkenin ekonomik dinamiklerini, bu ülkenin iş adamlarını, bu ülkeye çok ciddi ekonomik akış sağlayan iş insanlarının sesini duymuyor ve ciddiye almıyor,

Bir tarafı çıkartayım derken diğer taraftan bu iş insanlarını batırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur

Bu iş insanları, simsarlık veya komisyonculuk yapmıyor, devletin vermiş olduğu rayiç üzerinden çalıştırmış oldukları işçilerin maaşlarını verdiler, ( bu rayiçleri devlet belirledi ) yeri geldi devlet maaşlarını geciktirdi bu iş insanları bankalardan faizle kredi çekti maaşları ödediler, SSK larını, stopajlarını ödediler, bankalardan teminat mektubu komisyonlarını, kıdem tazminatlarını, iş elbiselerini, temizlik malzemelerini, malzeme, alet ve ekipmanlarını aldılar ve ödediler.

Bu iş insanları % 10 veya 15 değil yeri geldi 0 la yeri geldi % 1 veya 2 ila iş aldılar ama hiç kimseyi mağdur etmediler, hep çalışanın yanında oldular.

Bu iş insanları, ihaleye girmek için öncelikle ihale teknik şartname parası ödediler, bu iş insanları, ihaleyi aldıktan sonra karar pulu ve damga vergisi parası ödediler, bu iş insanları, SSK primleri ve stopaj ödediler, bu iş insanları, gelir vergisi ödediler, bu iş insanları, bu ülkeye katma değer vergisi ödediler ve bu İŞ İNSANLARI BU ÜLKENİN KATMA DEĞERİ OLDULAR, BU ÜLKENİN DİNANİZMİ OLDULAR.

Taşeron sıfatıyla firmalarda çalışan bu işçiler maaşlarımı alamadılar? Mesai saatleri ücretlerini mi alamadılar? sigortalarımı yatmadı, yıllık veya haftalık izinlerimi verilmedi? Yol, yemek, giyim yardımlarını mı alamadılar?

Devlet kurumlarının istedikleri makine ve teçhizatları mı alınmadı? Yoksa temizlik malzemelerimi alınmadı?

Yukarıda saydığım her ne varsa hepsi uyguladı ve şuana kadar baktığımızda ticari işletmeler içerisinde devletine en çok bağlı olan ve devletine karşı her türlü ekonomi ve sosyal sorumluğunu yerine getiren firmalar olarak görünmekteyiz ki hiç kimsede bunun aksini iddia edemez zaten.

Türkiye deki Yaklaşık 25 bin taşeron firmadan bahis ediyorum, bunlar ülkemize çok ciddi ekonomi katkı sağlaya 25 bin şirket bu az bir rakam değil, şimdi gelelim birde bu işin firmalarda yani ofislerde çalışan mali müşaviri, sekretaryası ve diğer çalışanlarına bakacak olursak her firmada yaklaşık olarak 3 le 5 arasında çalışan evine ekmek götüren kişi var.

Bu 25 bin firma x 5 yatığımızda 125 bin kişi yapıyor birde aileleri göz önünde tuttuğumuzda her bireyin baktığı ortalama 3 kişilik bir aile düşünecek olursak 125 bin x 375 bin kişi ortada kalacak demektir.

Bu insanlarda devletin sırtına kambur olarak binecektir.

Taşeron firmalarının kapatılması ülkemiz açısından hem maddi hem de manevi kayıp demektir

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımdan istirham ediyorum devlet yetkilileri, sendikalar, STK lar ve taşeron firmalarla birlikte ortak akıl, istişare yapılarak nihai sonuca varılmasıdır.

ÖNERİ: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN BU TAŞARON YASASI İÇİN KOMİSYON KURUP BU YASANIN DEVLETE MALİYETİNİ ARAŞTIRMASIDIR

Yıllarını bu sektöre vermiş olan gerek devlete vergisini ödemiş gerekse işçisini mağdur etmeden maaşını ödemiş olan bu taşeron firmaları bir anda silinip atılması hiçte etik değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.