Ülkemizi EYOF’da sürat pateninde temsil edecek olan sporcularımızdan Hazar Karagöl, daha şimdiden hayatı boyunca unutamayacağı bir onuru yaşadı. 18 yaşındaki sürat patenci, önceki gün akşam açılışı gerçekleşen EYOF’da Türk sporcu kafilesinin önünde Olimpiyat bayrağını taşıyan isimdi. Bugüne kadar Arif ve Atakan Alaftargil kardeşler olimpiyatlarda Türk bayrağını taşıyan Erzurumlu milli sporcular olarak tarihe geçmişlerdi. Bu defa yine bayrağı bir Erzurumlu taşıyacak mıydı? Günlerdir acaba EYOF’da bayrağı taşıyacak o sporcu kim olacak diye de soruluyordu. Sonunda o soru da cevabını buldu: Hazar Karagöl! 69 Türk sporcusu arasında Hazar’ın bayrağı taşıma kararı bizzat Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’dan geldi. Bakan Kılıç’ın bu talimatı üzerine bayrağı taşıma görevi verilen Hazar’a ilk haberi veren de antrenörü Zeynep Nazlı Erkılıç oldu. Hocasından gelen bu haber üzerine büyük sevinç yaşayan Hazar, bu sayede olimpiyatlarda bayrağı taşıyan sporcu olarak tarihe de geçmiş oldu.

***

Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında çok yarışını izlediğim ve Çarşamba günü başlayacak olan yarışlarda da madalya beklediğim Hazar’a dün bayrağı taşırken neler hissettiğini sordum. Çok heyecanlıydı, duygularını nasıl ifade edeceğini bilemiyordu. ‘’Çok güzel bir şey’’ dedi önce. Sonra da ekledi: Açıkçası günler öncesinde o bayrağı taşıma isteğim vardı. Doğrusu kimseye de bu isteğimi söyleyememiştim. Zeynep hocam bana müjdeyi verdiğinde ayaklarım yerden kesildi, çok sevindim. EYOF’un başı oldum, bir hoş oldum! Doğrusu bayrak da ağırdı, sallamak da istiyordum ama sallayamıyordum. En çok da RİO’da Türk bayrağını taşıyan güreşçi Rıza Kayaalp’i düşündüm bayrağı taşırken. Bayrağı taşımıştı ve sonrasında da o olimpiyatlarda altın madalyanın sahibi olmuştu. İnşallah ben de bayrağı taşıyan sporcu olarak EYOF’dan madalya ile ayrılırım. Çifte onur yaşarım’’.

TARİHE GEÇMİŞLERDİ

Arif ve Atakan Alaftargil kardeşler, iki olimpiyatta Türk sporcularının olduğu seremonide Türk bayrağını taşıma gururu taşıyan Erzurumlu sporcular olarak tarihe geçmişlerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.