Emekli olduktan sonra Antalya’ya giden ve oraya yerleşen Gürhan Özorhun ağabey aslında dün telefonla konuşurken özeti yaptı: Keşke Sayıl’ı hiç tanımasaydım, onunla arkadaş olmasaydım!

Ağlıyordu 70’ine merdiven dayayan Gürhan ağabey. Hem de hüngür hüngür. Kurduğu ve benim de yazılarımı yazmaktan hep keyif aldığım Erzurum Flaş internet sitesi vesilesiyle tanıştığı Sayıl abinin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiriyordu Gürhan ağabey. Gerçekten de öyle. Sayıl ağabey her tanıştığı adam gibi benim için de saygın bir isimdi ve her daim ona hayranlığımı dile getirmişimdir. Şimdikiler onu tanımaz, etmez, o yüzden söylüyorum. Hep onun gibi gazeteci olma isteğim vardı. Çünkü o 80’li yıllarda idoldü ve özellikle Tercüman ve Bulvar Gazetelerindeki çalışmalarıyla çoğu gözönündeki gazeteci ağabeylerimizden farklıydı.

Sayıl ağabey o dönemlerin en çok satan gazetesi Bulvar’ın birinci sayfalarının hep abonesiydi. Onun gibi bir adliye muhabiri gelmedi, gelmez de. Ne de olsa babasının oğluydu. Babası Süreyya Narmanlıoğlu da bu şehirde tanımaktan büyük onur duyduğum bir adamdı. Süreyya ağabey Belediye Başkan Yardımcısıydı ama Sayıl ağabeyi bir gün babasının imkanlarını hiç kullanmadı. Çoğu kişi bilmezdi bile.. Hatta o konuda ilginç de bir anımız vardır. Başka bir zaman anlatırım inşallah. Bir defa tam bir Erzurum beyefendisiydi. Buz Pateni Federasyonu seçimi için oy kullanmak üzere olduğum bir esnada bizim İHA’dan sevgili Ayhan Türkez verdi o vefat haberini. Kendimden geçmiştim adeta. İnanmıyor, inanmak istemiyordum. Kocaeli’nde bir ay önce karşılaşmıştık. En son geçen Perşembe günü aramıştı telefonla beni. Erzurum’da öğrenim gören kızının Fırfırik Dergisi ile ilgili bir çalışmasında yardımcı olmamı istemişti. Elbette ki olur demiştim. Sevgili kızı ile de Salı günü (bugün) görüşme için anlaşmıştık.

Yıllarca sayısız habere beraber gittiğimiz, 2 yıl da Tercüman’da mesai arkadaşlığı yaptığım Sayıl abi ile son görüşmemmiş meğer o görüşme. İyi ki de Selahattin Şener ağabey o an yanımdaydı. O da konuştu. Tam bir şehirliydi, güzel insandı o. Yıllar önce by-pass olmuştu ve sonunda yorgun kalbine yenik düştü. Allahım rahmetini esirgemez inşallah. Ailesinin ve basın camiasının başı sağolsun.

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Senin, bir karakter olman, bir karakterin olduğu anlamına gelmez! (Pulp Fiction)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.