İçimden bir ses bu kaybedilen 2 puanı ‘gel herkes gibi sen de hakeme bağla’ diyor ama bir yanım da ‘Erzurum’a oh oldu, üçüncü golü bulamazsan olacağı buydu’ diyor!
Allah aşkına, sabaha kadar oynansa Erzurum’un kazanabileceği bir maç değil miydi şimdi bu maç?
Ve Allahını seven söylesin,  şampiyonluğa oynayan bir takımın bu üç deplasmandır birer puan ile ayrılması o taraftara haksızlık değil midir?
Adam hiçbir şeye acımasa o taraftara acır be!
***
Genelde futbolda erken atılan gollerin skorda çok etkisi olur. Ve genelde de erken gol atan takım moral bulur, golü yiyen takım ise demoralize olur.  Pendik’de ev sahibi takımın attığı erken gol BB Erzurumspor’un bana göre işini kolaylaştırdı. Bazen iyi takım böyle bir şey olsa gerek! Geçen hafta Zonguldak maçında bulduğu pozisyonları golle değerlendiren Erzurum, aynını Pendik’de yaptı. Zaten kadro kalitesi bakımından Pendik’den üstün olan Erzurum, biraz da tecrübeli oyuncuları sayesinde bulduğu iki pozisyonu da gol yaparak devreye önde girmeyi başardı. Ancak iki gol de kişisel gayret ve beceri ürünüydü, özel bir organizasyon işi değildi! Hem Engin Baytar hem de Doğancan  farkındalıklarını ortaya koyarak takımlarına bu yarıda gol mutluluğu yaşatan isimler oldular. Bu yarıda Erzurum temsilcisi için bana göre en olumlu şey erken gol karşısında panik yapmaması, kazanılan topları acele etmeden ayağında tutup rakibe fazla oyun oynama şansı vermemesiydi. Zaten bu yarıda bir atımlık barutu olan, onu da daha ilk dakikada tüketen Pendik’in devreye mağlup girmesini de biraz da ilk yarının ortalarında yakaladığı yüzde yüzlük bir golü kaçırmasına bağlamak mümkün!
***
İkinci yarısı birinci yarıya nispeten daha çok BB Erzurumspor’un üstünlüğü altında geçen bir maç oldu. Biraz da seyirci desteğini arkasına alarak topla daha çok oynayan, rakibe önde baskı kurarak onun direnme gücünü zayıflatan Erzurum, ne var ki kendisine çok lazım olan o galibiyeti garantileyen 3’ncü golü bulamadı. Zira son iki deplasmanda da galip gelemeyen Erzurum için 2-1 riskli bir skordu ve bir şekilde o golü atması elzemdi. Ama o gol kiminle atılacaktı? Nobre gibi önemli bir silahı yoktu, final paslarının usta ismi Fahri Tatan ilk onbirde bulunmuyordu. Halil İbo desen çocuğa Pendikliler adeta mahalle baskısı uyguluyor, bizim mahallede oynayamazsın diyorlardı. Mehmet Albayrak’ın ise sanki de maçı değildi bu maç. Koş koş nereye kadar? Koca maçta kaç tane ceza sahası içerisine doğru dürüst bir orta geldi ki Albayrak da vura, gol ola? Fatih Gül, Ferit ancak skora etki yapabilirlerdi o da ancak bir yere kadar! Onlar zaten vazifelerini yaptılar, illa da gol atmalarını da mecbur kılmışsan başka! Bir de kafama takıldığı için soruyorum, vallahi ard niyetim yok. Bu Erhan Çelenk niye iki haftadır kulübede maça başlıyor, kimin tavuğuna ‘kışt’ demiş, biri söyleyese de bilsek derim!  Bu arada, herşeyden önce Erzurum’un top kazanması, topu ayağında fazla bulundurması çok önemli değil. Önemli olan oyunu üçüncü bölgede doğru oynayabilmesi, kazanılan o toplarla pozisyona girilmesi ve sonuca da etki yapacak son vuruşları yapması! İşte her şey var bu yok Erzurum’da!
***
En ifrit olduğum işlerden biri de böylesi maçlardan sonra teknik ve idari yöneticilerin ‘en azından kaybetmedik, bir puan da bir puandır’’ demeleri! İnşallah böyle olmaz, herkes kaybedilen 2 puana yanar. Aksi taktirde Amed’i saymıyorum daha, İstanbul ve Keçiören de haftayı 3’er puanla kapattı, Sivas da bak yanına geldi, daha sen neyin peşindesin?
***
Uzattım yine, farkındayım. Yıllar sonra ilk defa iyi oyunculardan kurulu bir takım görüyorum Erzurum’da. Genelde her devre farklı oyun değişkenliğine rağmen sahada genelde iki takımdan en favorisi . Amed ve İstanbul mağlubiyetlerini hadi olur diyor, normal buluyorum. Aras akıyor, göz bakıyor. Kocaeli’yi de, Sivas’ı da, Pendik’i de Erzurum takımı yenmeliydi. Bu takımın bir şekilde son üç deplasmandan galibiyetle dönememesin sebebini biri izah etmeli. Sadece izah da yetmez. Hem izah hem de ikna edebilmeli! Haftaya Anadolu Üsküdar geliyor. O Üsküdar da zaten ligin diplerinde. Şekil a’da görüldüğü gibi gelenin, gidenin yendiği takımlardan! Muhtemelen Erzurum takımı da yenecek. Ama ya sonra, ya sonraki maç? Şampiyonluk için deplasmandan da galip gelmen gerekiyor. Durum bundan ibarettir vesselam!
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.