Bakıyorum da şehirde maşallah bir tabya sevdası almış başını gidiyor! 9 Kasım'da ikincisi gerçekleşecek olan tabyalara yürüyüş için çoğu kişi ve kurum şimdiden hazırlığa başlamış. Mesele öyle bir hale getirildi ki, neredeyse tarihi bir sorumluluk ve vefa duygusundan öte, iş vebal seviyesine getirildi. O gün o yürüyüşte bulunmazsan, atana, dedene, tarihine saygısızlık etmiş olacakmışsın gibi! Ee güzel, çok da kötü bir şey değil bu...
***
İlkine geçen yıl katılan birisi olarak benim bu yılki tabya yürüyüşüne doğrusu hiç hevesim yok! Belki de ikinci o yürüyüşe katılmayacağım. Ne bileyim, içimden pek gelmiyor bu sene.  Belki de ilk baştaki o tabyaları ziyaret düşüncesinin ham kaldığını, henüz olgunlaşmadığını düşünmem bunda çok etkili oldu. Geçen bu bir yıl sonrasında bakıyorum da, ikinci defa gidilecek olan o tabyalara tek bir dokunuş bile yapılmamış! O gün onca kalabalıkla gittiğimizle kalmışız. Bırak orada bir kalıcı hizmet götürülmüş olmasını, pek de güzel olacağına inandığım gece ışıklandırılması bile o tarihi alana çok görülmüş!
***
Hürriyet'in Kelebek ekinin yayın yönetmeni Cengiz Semercioğlu'nun bir yazısı vardı. ''Paris'i Paris yapan gece ışıklarıdır'' diye. Günümüz Türkiye'sinde özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde o ışıklandırma işine bayağı bir önem verilmişken, Erzurum maalesef dün olduğu gibi bugün de karanlık bir şehir! Şehrin belli bazı cadde ve sokakları o ışıklandırmadan nasibini alırken çoğu yerimiz halen daha karanlıkta. Ve halen daha o kadar önem verilen ve uğruna artık platformlar kurulan Tabyaların ışıklandırılması bile olmadı, olmamış! Bu nasıl bir tabya sevgisi işte bunu anlayamadım doğrusu. Tabyaları seven hiç olmazsa bir şekilde orasını ışıklandırır, şehrin her yerinden o tarihi mekanı farkettirirdi!
***
O yürüyüşe karşı çıktığım manasının çıkmasını sanmayacağım bu yazımda bahsettiğim o ışıklandırma eksikliği ile ilgili düşüncemi doğrusu o 9 Kasım Tabyalara Yürüyüş Platformunun bazı üyelerine de aktardım. İnşallah üçüncüsü yapıldığında o ışıklandırma mevzusu halledilmiş olur, ben de o konuda gayret gösterenlere ölmez sağ kalırsam buradan teşekkür ederim. Pistleri çökmüş ve tek bir adamın dahi halen daha sokulmadığı atlama kulelerini ışıklandırmayı her şeye rağmen gerçekleştiren iradenin o hiç olmazsa Aziziye tabyalarını ışıklandırmasını bekleyeceğim..
----
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin 2014-11-07 08:45:30

yakın zamanda gitmemişsiniz herhalde çalışmalardan haberiniz olmadığına göre.!