Yılın en heyecanlı günleri şu günlerde yaşanıyor şüphesiz. Bahsettiğim şey seçimler değil, 2 yılda iki lig atlama başarısı gösteren büyükşehir belediye Erzurumspor. Yine yıla damgasını vuracak gibi. Ligin başlarında çok kötü bir performans gösteren ve kümede kalır mı? diye hesaplar yapılan takım, ligin sonuna doğru adeta coştu. Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’ın göreve gelmesiyle bambaşka bir takım haline gelen BB Erzurumspor, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yılda da play-off’a kalan dört takımdan birisi oldu. Şehrin ortak paydası olan takım, gidişata bakılırsa, 3 yılda 3 lig atlayarak, adını tarihe yazdıracak.

Sezona Osman Özköylü ile başlayan BB Erzurumspor, ligin son on maçına kadar adeta taraftara saç baş yoldurdu. Takım, Özköylü’nün istifasıyla, önceki yıl Play-off finalinde karşı karşıya geldiği Gümüşhanespor’un hocası Mehmet Altıparmak’la sözleşme imzalayarak, resmen atağa kalktı. Altıparmak’ın, ‘’Biz çok gol yiyeceğiz ama çok gol atan bir takım olacağız’’ sözleri hayata geçti. Ligin ortalarına abone olan takım, sürekli yükselişe geçerek, Çay-kur Rizespor’un şampiyon, Ankaragücünün ikinci olarak süper lige çıktığı 1. ligde, sezonu 5. sırasında tamamlayarak, Play-offlara kalan dört takım arasında yer aldı. Play-off ilk maçında Ümraniyespor’la karşılaşan BB Erzurumspor, ligin en az gol yiyen takımını 4-3 yenerek, rövanş için avantajı yakaladı. Diğer maçta da Gaziantep ekibi sahasında Boluspor’u 1-0 mağlup etti. Şimdi gözler (Salı) yarın oynanacak rövanş maçlarına çevrildi.

Geçtiğimiz sene yaşanan heyecan fırtınasının aynısı bu yılda şehri sarmış durumda. Şehrin ortak beklentisi BB Erzurumspor’un artık süper lige çıkacak 3. takım olacağı yönünde. Sahadaki futbol, bunun en açık göstergesi. Yıllardan beridir süper ligden uzak kalan Erzurum ekibi, hırsıyla süper ligi en çok hak eden takım. BB. Erzurumspor’un süper lige yükselmesi şehri bayram yerine çevirecek. Sezon başına göre, takımdaki taşların yerine daha yeni yeni oturması da umutları yeşertiyor.

Şüphesiz ligin sonlarına doğru takımın oturmasının en belirgin göstergeleri futbolcuların azmi ve gayretleri. Adeta takımın tamamı yıldızlaşmış durumda. Taraftarıyla bütünleşen BB Erzurumspor’un süper lige çıkacak 3. takım olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Spor otoritelerinin favorisi de BB Erzurumspor. Taraftar tribünlerde, futbolcular sahada şehrin süper lig hayallerine koşuyor.

Ne diyelim; bekle bizi süper lig, geliyoruz..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.