Döviz kurundaki dalgalanmalar devam ediyor.

Ülkemiz ciddi bir ekonomik darbe kalkışması ile karşı karşıya.

Durumu; ekonomik kriz olarak değerlendirmek, idrak edememek, olaylara dar bir çerçeveden bakmak, bir anlamda ihanet...

Türkiye; Anayasa değişikliği ve 24 Haziran seçimleri ile köklü değişimi başlatmış, devletin iktidar alanı, hızlı karar alma mekanizmaları geliştirilmiş, küresel fırtınaya karşı bütün savunma güçlerimiz harekete geçirilerek muhteşem bir hamle yapılmıştır.

Hiçbir devletin boyunduruğu altına girmeyi kabul etmeyen, küresel güç sıralamasında ön saflarda yer alan, yükseliş dönemini başlatan Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen bu ekonomik savaş aynı zamanda siyasi bir saldırıdır.

Türkiye'ye karşı yapılan içeriden ve dışarıdan bütün saldırılar, Türkiye'nin hızlı ilerleyişine açıkça ''dur'' demektir.

Gerçekleştirilmeye çalışılan ekonomik saldırı, Gezi olaylarından başlayıp, 15 Temmuz'a kadar uzanan, ABD merkezli, Türkiye'yi parçalama projesinin uzantısıdır.

Türkiye, dolar karşısında ortak para birimi ve yerli para birimi ile ticaret konusunda harekete geçmiştir.

Bu tavır ABD'yi tanımamaktır, meydan okumaktır.

Bu gelişmeleri, ABD hazmedememiştir.

ABD'nin iki kolu olan, PKK ve FETÖ'nün önünün kesilmesi de bu ekonomik savaşın tetikleyici nedenleri arasındadır.

15 Temmuz'da, Türkiye'ye saldıran, milletimize kurşun yağdıran, tanklarla ezen, iç savaş çıkarmaya çalışan güç odakları, bugün yeniden harekete geçerek 15 Temmuz'da tamamlayamadıkları işi tamamlama çabasındadır.

Bu saldırı ile milletimiz üzerinde psikolojik bir operasyon gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.

Dolar yükselsin, vergiler artsın,iç kaos başlasın.

Türkiye, ABD'ye diz çöksün !

Bin yıldır bu topraklar üzerinde tarih yazan bu ülke, içte ve dışta yerli ve milli değerlerimize saldıran, korumayan, fırsat düşkünü kim varsa, bedel ödetmeye hazırdır.

Bu ekonomik kalkışmayı yapanlara karşı, ağır bir darbe ile cevap verilecektir.

Ülkemize karşı yapılan her müdahale bize yerlileşme ve millileşme yolunda bir basamak olmuştur.

Bizi dövizle, faizle, enflasyonla dize getirebileceklerini sananlar, derin bir gafletin içindedir.

Türkiye, bu oyunu da bozacaktır.

Dışarıdan müdahalelere izin veren sermaye odakları ve sermaye yapıları üzerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' ın ifadesiyle ''Tam denetim ve seferberlik '' uygulanarak ekonomide köklü değişikliklere gidilecektir.

Gerçekleştirilmeye çalışılan ekonomik saldırı, her ne kadar döviz kuru üzerinden gözükse de, asıl saldırı faiz ve enflasyon üzerinden yapılmıştır.

Faiz yöneticiler tarafından belirlenir.

Enflasyon, faizin akışıyla olur.

Bu dönem; ülkenin ve milletin çıkarlarını, şahsi, siyasi ve ekonomik çıkarlarının üstünde tutan, üretime yatırıma ve istihdama devam edenlerle; hem sözlü hem fiili bu dalgalanmalardan beslenmeye çalışan, dövize yatırım yapan fırsatçıların tespit edildiği dönemdir.

Onlar bugünün kazananı olduklarını zannetseler de, yarının kaybedeni olacaklardır...

Bize lazım olan; yerli ve milli duruş, fikir, üretim ve gayrettir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.