YRD. DOÇ. DR. OKUYUCU ADAYLIĞINI RESMEN İLAN ETTİ

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu, 23 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye Buz Pateni Federasyonu başkanlığına resmen aday olduğunu açıkladı.

09 Mayıs 2014 Cuma 08:10
YRD. DOÇ. DR. OKUYUCU ADAYLIĞINI RESMEN İLAN ETTİ
Erzurum’da kulüplerin büyük bir çoğunluğunun desteği ile aday gösterilen Yrd. Doç. Dr. Okuyucu, Erzurum, Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve bir çok ildeki kulüplerinde tam desteğini aldı.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlük nezdindede federasyonla ilgili hedeflerini ve projelerini ortaya koyan Yrd. Doç. Dr. Okuyucu’nun Türkiye’de ilk defa bir bayan federasyon başkan adaylığına talip olduğu ve büyük bir destek gördüğü belirtildi.

Yrd. Doç. Dr. Okuyucu, 2014 - 2018 yılları arasındaki 4 yıllık görev süresince öncelikli olarak hedeflerinin federasyon bünyesinde faaliyet gösteren artistik buz pateni, buz dansı, kısa kulvar sürat pateni (short track) ve curling dallarında 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’na (23. Kış Olimpiyatları) katılmak ve madalya mücadelesi vermek olacağını belirtti. Okuyucu, “2016 yılında ikincisi düzenlenecek ve genel olarak 17 yaş altı sporcuların katılabileceği Lillehammer Gençlik Kış Olimpiyatları’na katılmak ve madalya mücadelesi vermek en önemli hedeflerimizdendir.

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için Erzurum’da yapılmış olan olimpik ölçülerdeki tesislerde uluslararası çalışma kampları ve yarışmalar organize ederek Erzurum’u ve ülkemizi bu anlamda dünya vitrinine çıkarmak ve ülkemizde sporcularımıza uluslararası çalışma ve yarışma olanakları sunmaktadır.

Altyapı çalışmalarının güçlenmesi için kulüplere işbirliği halinde projeler hazırlamayı ve hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.

Erasmus ve bu gibi uluslararası proje programlarına sunulacak projelerle ülkemizde gerçekleştireceğimiz proje faaliyetleri için finansman sağlamak hedeflerimiz arasındadır.

Federasyonumuzun bağlı bulunduğu uluslararası federasyonların (ISU ve WCF) üst kurullarına Türkiye’den idarecilerin girmesi için çalışmalar yapmayı arzuluyoruz.

Uluslararası hakemlik konusunda hakemlerimizi desteklemek ve gerekli lisan eğitimlerini almaları için destek sağlamayı amaçlıyoruz.

Özellikle ülkemizde 4 yıllık geçmişi olan kısa kulvar sürat pateni (short track) ve curling dallarının yaygınlaşması için antrenör altyapısını hazırlayarak tesisleşme konusunda gerçekleştirilen çalışmalara teknik destekler sunacağız.

Senkronize buz pateni çalışmalarında kulüpleri teşvik edeceğiz. Sosyal dahil etme projeleri üreterek buz sporlarını herkesin erişimine açılacaktır.” şeklinde konuştu.

YRD. DOÇ. DR. OKUYUCU KİMDİR? (İNGİLİZCE, ALMANCA RUSÇA VE İSPANYOLCA BİLİYOR)

1980 yılında Erzurum’da doğdu.

Sırasıyla Veysefendi İlkokulu, Şair Nef’i Ortaokulu, Atatürk Lisesi mezunu.

2002 yılında Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ nü derece ile bitirdi.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Yapı Mekaniği alanından 2011 yılında doktora mezunu oldu. Çalışma alanları betonarme yapılar, depreme dayanıklı tasarım, tarihi yapılar.

Doktora çalışması esnasında Prof. Dr. Uğur Ersoy Deneysel Yapı Mekaniği Araştırma Bursu ile taltif edildi. ODTÜ’ de bu bursa layık görülen ilk akademisyen oldu.

Uzun süre ile yurt dışında bilimsel araştırmalar yaptı. Çok sayıda ülkeye bilimsel ve sportif faaliyetlere katılmak üzere seyahatler gerçekleştirdi. Almanya, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Slovenya, Fransa, Hollanda, Mısır, Hindistan, Estonya, Macaristan, vb…

Çok sayıda ulusal ve uluslararası dergide yayımlanmış İngilizce ve Türkçe bilimsel yayını bulunmaktadır.

Çok sayıda mesleki yazılım programına ek olarak, bilgisayar programlama, web sayfası tasarımı, tüm ofis programlarını ileri derecede kullanma becerilerine sahiptir.

Halen Erzurum Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup aynı zamanda Üniversitenin Dış İlişkiler ve Erasmus+ Program Koordinatörlüğü görevlerini yürütmektedir.

Çok ileri derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca ve başlangıç düzeyinde Rusça - İspanyolca bilmektedir.

SPOR GEÇMİŞİ (MİLLİ SPORCU OKUYUCUNUN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU DERECESİ BULUNUYOR)

1985 yılında jimnastik ile spora başlamıştır. Birkaç aylık jimnastik çalışmasının ardından aynı sene judoya başlamıştır.

15 yılı aşkın süre ile sırasıyla Erzurum Yol Spor, Erzurum Gençlik Spor ve Erzurum Türk Telekom Spor kulüplerinde lisanslı müsabık olarak judo sporu yapmış milli bir sporcudur. Kariyerinde Türkiye Şampiyonluğuna ek olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası derece bulunmaktadır.

Judo siyah kemer derecesine sahip olup aynı zamanda judo bölge hakemi lisansına sahiptir.

2008 yılından sonra buz sporlarına ilgi duymaya başlamış ve 2010 yılında Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. Federasyonun Eğitim Kurulu başkanı olarak çalışmalar yürütmüş pek çok ulusal ve uluslararası faaliyette aktif olarak görev yapmıştır.

Editör

Son Güncelleme: 09.05.2014 08:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.