YORGUN DADAŞ, PUANLA DÖNÜYOR

Erzurumspor aşırı yorgunlukla çıktığı Orhangazispor maçını 1-1 tamamlayarak hem zorlu deplasmandan 1 puanla döndü, hem de korkulanı yaşatmayarak taraftarını sevindirdi

02 Kasım 2014 Pazar 23:30
YORGUN DADAŞ, PUANLA DÖNÜYOR
Erzurumspor aşırı yorgunlukla çıktığı Orhangazispor maçını 1-1 tamamlayarak hem zorlu deplasmandan 1 puanla döndü, hem de korkulanı yaşatmayarak taraftarını sevindirdi. Haftaya ikinci sırada giren Orhangazispor karşısında başarılı bir performans sergileyen mavibeyazlı ekip puanını 15’e çıkararak beşinci sıradaki yerini korudu, rakibi Orhangazispor ise iki sıra gerileyerek 4’üncülüğe indi.
ALTIN DEĞERİNDE 1 PUAN
9 günde 4 maça çıkan ve Ziraat Türkiye kupasında Akhisar karşısında tam 120 dakika efor sarfeden Erzurumspor, bu sezon en zor maçını Orhangazispor ile yaptı. Tüm spor otoritelerinin mavibeyazlı ekibin yorgunluğu sebebiyle yenileceği yolundaki tahminler, Teknik Direktör Taşkın Güngör’ün oyuncu tercihi ve taktiğiyle boşa çıktı ve mavibeyazlı ekipler Bursa deplasmanından altın değerinde 1 puanla döndü.
KADRO BAŞARISI
Erzurumspor karşılaşmaya orta saha ağırlık bir kadro ile başladı. Ekrem Sütçü ve Mikail Üzümcü ayaklarında top tutarak, uygun paslarla Deniz Sert ve Yılmazcan Taşkıran’ı topla buluşturdu. Rakip takım ataklarını Cebrail Serçek ve her maçın yıldızı olan Doğa İşeri ile orta sahada kesen ekip, rakip takım kontralarına da izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı: 0-0
OYUN DİSİPLİNİ
Maçın ikinci yarısında Erzurumspor aynı taktik ve disiplin ile oynadı. Takımda 4 maçın yorgunluğunun hissedildiği ve etkisini gösterdiği 78’ıncı dakikada ev sahibi ekibin golü geldi. Orhangazispor Yusuf Akbulut’un attığı golle öne geçti: 1-0. Taraftarın ey vah maç gitti korkuları yaşadığı kalan dakikalarda çabuk toparlanan Erzurumspor 86’da golcüsü Aykut Çakay’la beraberlik golünü buldu: 1-1. Karşılaşmanın kalan bölümünde her iki takımda oyunu orta sahada tutunca, karşılaşma 1-1 sonuçlandı.
ORHANGAZİSPOR İLK 11’İ
Orhangazispor karşılaşmaya, Yavuz Eraydın, Barış Çiçek, Muhittin Tümbül, Hicabi Demir, Kerem Kaya, Mesut Gün, Süleyman Baykuş, Mustafa Yaşar Boşnak, Yusuf Efil, Hasan Kul, Yusuf Akbulut 11’iyle çıktı.   Özcan Bozan, Mustafa Can Cap, Tunahan Bilgin, Yunus Namdar, Sinan Demir, Kaan Yıldırım, Murat Yıldız ise 18 kişilik kadroda yer buldu. 
 FATİH YEDEK, SEFER KADRODA YOK
Erzurumspor Orhangazispor maçına, Fatih Gültekin ve Sever Sever dışında, aynı kadroyla çıktı. Ekrem Sütçü 2’inci kez ilk 11’de yer aldı, sakatlığı bulunan Fatih Gültekin ise 6 hafta sonra ilk kez yedek kaldı. Akhisar maçında eleştirilerin odağında yer alan Sefer Sever sakatlık gerekçesiyle 18 kişilik kadroya dahil edilmezken, Yılmazcan Taşkıran mavibeyazlı ekibin gol ümidi olarak forma giydi.
ERZURUMSPOR İLK 11’i
Erzurumspor ilk 11’İ Anıl Atağ, Emre Yüksektepe, Hüseyin Cihan Avcu, Doğa İşeri, Ömer Faruk Çelimli, Mikail Üzümcü, Cebrail Serçek, Ekrem Sütçü, Deniz Sert, İbrahim Demirer, Yılmaz Can Taşkıran’dan oluştu.  İlker Günay, Fatih Gültekin, Emrah Çalışlar, Yasin Yener, Aykut Çakay, Murat Akgül, Orhun Öztürk  ise yedekler arasına girdi.
DENİZ SERT VE YILMAZCAN FAKTÖRÜ
Taşkın Güngör’ün kadro tercihi, ligin son haftalarda başarılı ekipleri arasında yer alan Orhangazispor’u orta sahada tutmayı amaçlayan bir görüntü verdi. 9 günde 4 maça çıkarak fizik bakımından yorgun düşen Erzurumspor karşılaşmada 4+4+2 tertibiyle yer aldı. Akhisar maçında forma şansı bulamayan Deniz Sert ise takımın diğer bir gol ümüdi oldu.
 MAÇIN HAKEMLERİ
Erzurumspor-Orhangazispor maçını yine üç ayrı şehirden üç ayrı hakem yönetti. Karşılaşmanın orta hakemliğini Çorum Bölgesinden Celal Bayraklı yaptı. Ordu Bölgesi hakemlerinden Alper Gürsoy ile Samsun Bölgesi hakemlerinden Kasım Oyarçin’in yan hakemlik yaptıkları maçta Serhat Sarkandi Dördüncü hakemlik, Hilal Tuba Tosun Taber ise temsilciliği yürüttü..
EN AZ PUANI BU SEZON TOPLADIK
Mavi Beyazlı ekip puan yönünden son üç sezonun onuncu hafta kategorisinde en az puanını bu sezon aldı. 2012013 sezonu onuncu haftasını 20 puanla 7, 2013-2014 sezonunu ise 17 puanla altıncı sırada tamamlayan mevibeyazlılar, bu sezonun onuncu haftasında 15 puanla beşinci sırada kaldı. Erzurumspor Orhangazispor beraberliği ile bu sezon üçüncü beraberliğini alırken, aynı zamanda beş deplasman maçında da il kez berabere kaldı. 4 galibiyeti ve 3 de yenilgisi olan mavibeyazlı ekip attığı gol sayısını 12’ye çıkarırken, kalesinde gördüğü gol sayısı ise 9’a çıktı.
DEPLASMAN PERFORMANSI
Erzurumspor son üç sezonda ve onuncu hafta bazında genel sıralama ve gurup deplasman maçları performansında en iyi dönemini bu sezon gösterdi. Mavibeyazlı ekip bu sezon iç saha performansı gurup sıralaması bakımından ise 3 sezonun en kötü dönemini yaşadı. Onuncu hafta ölçeğinde 2012-2013 sezonunda 7, 2013-2014 sezonunda 6’ıncı sırada yer alan Erzurumspor bu sezon onuncu haftayı beşinci sırada geçti.
2014-2015 SEZONU DEPLASMAN SEYRİ
Erzurumspor bu sezon deplasmanda Kayseri Şekerspor, Sandıklıspor ve Etimesgut Belediyespor maçlarını kazandı, Bergama Belediyespor’a yenilen ekip, Orhangazispor deplasmanından ise 1 puan getirdi. 5 deplasman maçında 7 gol atan, 6 da gol yiyen ekip dış sahada 10 puan topladı ve gurup deplasman performansı sıralamasında ise 3’üncü sıradaki yerini korudu.
İÇ SAHA PERFORMANSI
Erzurumspor iç saha gurup performansı bakımından ise son üç sezonun en kötü dönemini yaşadı. İçendeki 5 maçında sadece bir galibiyeti bulunan, 2 beraberliğine karşılık, 2 kez de sahadan yenik ayrılan ekip, evinde 5 puan topladı, 10 puan kaybetti. Sahasında 5 gol atan ekip 3 gol attı ve 5 puanla gurup sıralamasında 14’üncü sıraya geriledi.
ERZURUMSPOR GOL PERFORMANSI
Erzurumspor 10’uncu hafta ölçeğinde dış saha performansı bakımından 2012-2013 sezonunda 6, 2013-2014 sezonunda 5’inci sırada geçmiş, 2012-2013 sezonunda deplasmandan 10, 2013-2014 sezonunda ise 7 puan getirmişti. Ekip deplasmanda 2013’te 7, 2014’de ise 5 gol atmış, 2013’te 3, 2014’te ise 4 golü kalesinde görmüştü.
10’UNCU HAFTADA 24 GOL ATILDI
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta onuncu hafta maçlarında 24 gol kaydedildi. 4 maçı ev sahibi ekipler kazandı, 4 maç berabere bitti, bir maçı da deplasman takımı kazandı. Haftalardır maç kaybeden Ankara Demirspor bu hafta Erzurumspor’un evinde ağırlayacağı İstanbul Güngörenspor’u 3-1 yenerek deplasmanda kazanan tek takım oldu.
EN GOLLÜ MAÇ
Haftanın en gollü maçı 3-2 ev sahibi ekibin galibiyetiyle sonuçlanan Bergama Belediyespor-Kayseri Şekerspor maçı olarak kaydedildi. Ligin dibine demir atan iki takımdan biri olan Van Büyükşehir Belediyespor ise 1-0 önde götürdüğü maçı, bir oyuncusunun atılması  ve on kişi kalması sebebiyle beraberlikle tamamladı.
GURUP SIRALAMASI
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 10’uncu hafta sonunda 19 puanlı Ayvalıkgücü Belediyespor liderliğini korurken, puanını 19’a yükselten Sakaryaspor ikinci sırada yer aldı. 17 puanlı 2 takımdan, bir maçı eksik olan Ankarademirspor 3, Erzurumspor’a sahasında puan veren Orhangazispor dört, 5’inci deplasmanından ilk kez beraberlikle dönen Erzurumspor beşinci sırayı paylaştı.
BAYBURT HEM MAÇI HEMDE YERİNİ KAYBETTİ
15 puanlı diğer takımlar Silivrispor 6, Anadolu Üsküdar 7, 14 puanlı takımlardan Beylerbeyi 8, Kahramanmaraş Belediyespor 9, Erzin Belediyespor 10’uncu sırada yer buldu. Erzurumspor gibi kırılgan bir çizgi izleyen ve henüz aradığı istikrarı bulamayan Bayburt Gurup Özel idare ise aldığı yenilgi ile 11 puanla 13’üncü sıraya geriledi.
HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
 Sakaryaspor A.Ş.- Balçova Yaşam Spor : 2-1
 Kahramanmaraş B.Ş.B. - Bayburt Grup Özel İdare : 2-0
 Van B.Ş.B.-  Ayvalıkgücü Bld.Spor : 1-1
İstanbul Güngörenspor - Ankara Demirspor  : 1-3
 Beylerbeyispor - Silivrispor : 1-1
 Orhangazispor - Erzurumspor : 1-1
 Bergama Belediyespor - Kayseri Şekerspor : 3-2
 Sandıklıspor - Erzin Belediyespor  : 2-0
 Etimesgut Bld. Spor - Anadolu Üsküdar 1908 Spor : 1-1
 
 11.HAFTA  MAÇ PROGRAMI
 Ayvalıkgücü Bld.Spor - Etimesgut Bld. Spor
 Silivrispor - Orhangazispor
 Erzurumspor - İstanbul Güngörenspor
 Sandıklıspor - Sakaryaspor A.Ş.
Anadolu Üsküdar 1908 Spor - Beylerbeyispor
 Balçova Yaşam Spor - Bergama Belediyespor
 Erzin Belediyespor - Bayburt Grup Özel İdare
 Ankara Demirspor - Kahramanmaraş B.Ş.B.
 Kayseri Şekerspor - Van B.Ş.

Editör

Son Güncelleme: 02.11.2014 23:32
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzurumsporOrhangazi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ 2014-11-04 09:48:28

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR Kulübü'nün 02.11.2014 tarihinde oynanan ORHANGAZİSPOR-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR Spor Toto 3.Lig 3.Grup müsabakasında Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi gereği "saha olayları" nedeniyle PFDK'ya sevkine,

Aynı müsabakada BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR Kulübü futbolcusu DENİZ SERT'in Futbol Disiplin Talimatının 43. maddesi gereği "kural dışı hareketi" nedeniyle 03.11.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

Aynı müsabakada BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR Kulübü teknik sorumlusu TAŞKIN GÜNGÖR'ün Futbol Disiplin Talimatının 41. maddesi gereği "hakareti" nedeniyle 03.11.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.