YETİŞTİRME YURDUNDAN, ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOL

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Atatürk Yetiştirme Yurdu’nda kalan milli sporcu Ahmet Eren Karabacak, Erzurum’un spordaki çıtasını zirveye taşıyarak, Türkiye ikincisi oldu.

08 Kasım 2014 Cumartesi 09:30
YETİŞTİRME YURDUNDAN, ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOL
Şampiyonlukta emin adımlarla ilerleyen Karabacak’ın hedefi Dünya Şampiyonluğu.

Milli Sporcu Karabacak, Ankara’da yapılan Türkiye Büyükler Halter şampiyonasında Türkiye ikinciliğini, Bartın’da yapılan 23 yaş altı Türkiye Halter Şampiyonasında üçüncülüğünü elde etti.

Genç sporcunun bundan sonraki hedefi Aralık ayında düzenlenecek Üniversiteler Dünya Şampiyonası’nda dereceye girerek, Dünya Şampiyonu olabilmek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları’nı ziyaret eden Ahmet Eren Karabacak, sporda elde ettiği başarıları da yetiştirme yurdunda kendisine sunulan imkânların önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Beden Eğitim Spor Yüksek Okulunda eğitimine devam ettiğini belirten Karabacak, ‘’Spora Judoyla başladım. Yetiştirme Yurdu’nda kalmak bana bazı konularda avantaj sağladı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, malzemelerimi temin etti, protein ve ek gıda gibi ihtiyaçlarımı karşıladı. Bu konuda bana katkı sağlayan kurum yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bir şeyleri başarmanın sırrı azimli olmaktan geçiyor. Bundan sonraki hedefim Aralık ayında yapılacak olan Üniversiteler Dünya Halter Şampiyonasına katılarak, dereceye girmek ve Dünya şampiyonu olmak, Erzurum’u temsil etmekten gurur duyuyorum’’ dedi.

Antrenör Hüseyin Çelik de, Halter Şampiyonasına Erzurum’da çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan 9 sporcunun katıldığını anımsatarak, Karabacak’ın başarısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarından şampiyon sporcuların çıkmasının Erzurum adına gurur verici olduğunu söyledi.

Çocuk yuvalarında barınan sporculara her türlü imkanın sağlandığını belirten Abdulhakimoğulları, “Karacabacak’ın başarısı Erzurum adına gurur verici. Milli sporcumuzdan daha büyük dereceler bekliyoruz. Yuva ve yetiştirme yurtlarında kalan öğrencilerimizi yetenekleri alanında yönlendiriyoruz. Milli sporcumuzu kutluyorum, bu başarı örnek alınmalıdır. Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımıza ve başarılı sporcularımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2014 09:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.