Yenilmez armada!

Yenilmez armada!

admin
admin
11 Haziran 2019 Salı 20:51
Yenilmez armada!

Vedat REFAYELİ

Ben bu kadar misafir seven adam ilk defa görüyorum.

Balkan ve Türkiye şampiyonu olan, 1982 yılında elim bir trafik kazasında belden aşağısı felç olan yatağa mahkum Erzurumlu milli güreşçi Ali Koçak’dan bahsediyorum.

Ali ağabeyi, teyzemin kızının kocası Avrupa Güreş Şampiyonu Nihat Kabanlı’ın 1983 yılında Köşk Mahallesi’ndeki evinde ilk tanımıştım. O günden sonra dostluğumuz olmuştur Ali ağabeyle, bir şekilde Erzurum’a geldiğinde görüşürdük.

Yılda en az 3-4 kez ya facebook’dan ya da telefonla görüşmelerimiz olurdu. Ama Tortum’un Pehlivanlı mahallesinde ikamet ettiği için de bir nasip olmamış, görüşememiştim. Geçen hafta görüşme niyetiyle arkadaşlarımla Pehlivanlı köyüne gittim.

Kendisine ait Balık Çiftliğinde ziyaret ettiğim Ali ağabey, nasıl mutlu oldu anlatamam. Belki yüz defa gel gel demiş, bir türlü Pehlivanlı köyündeki evinde görüşememiştik. Bu defa tamamdı. Baktım, bu dost canlısı, misafir aşığı Ali ağabey de çok mutlu.

Yaşadığı o acıya rağmen gelen gidenlerin sayesinde yüzünde gülücükler eksik olmuyor. Böylesine kıymetli bir eski milli güreşçi ile belki 5 saat orada beraber olduk, sohbet ettik.

Anlıyorum ki yatağa mahkum Ali ağabey, gelenleri sayesinde dimdik ayakta, kendisini boş vermemiş. Haa, ikram ettiği alabalık mı? Kendisi gibi tek kelime ile mükemmel.

Ömrün uzun ola pehlivan!

Editör

Son Güncelleme: 11.06.2019 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.