Yeniden doğsam yine futbolcu olurdum ama hep Erzurumspor’da oynardım!

Yeniden doğsam yine futbolcu olurdum ama hep Erzurumspor’da oynardım!

admin
admin
16 Ekim 2018 Salı 08:20
Yeniden doğsam yine futbolcu olurdum ama hep Erzurumspor’da oynardım!

Vedat REFAYELİ

Bu sözler Erzurumspor’un eski futbolcularından Hüseyin Topkaya’ya ait. Eskiden de öyleydi, yine samimi, yine sahici. 1992-1998 yolları arasında Erzurumspor’da forma giymişti Hüseyin.

Orta sahada oynardı, tekme kafa sokan oyunculardandı. Devamlılığı olan bir oyuncuydu ve pek ender yedek kalırdı. O zamanlar Erzurumspor ‘’un misali’’ teknik direktör öğüten bir değirmen gibiydi. Ama her gelen hoca da aslen Karslı olan ama bir Erzurumlu gibi kabul gören bu oyuncunun hırsını görür, illa ki ona onbirde forma verirdi.

20 yıl önce Erzurum’dan ayrılmış, bir süre Konya ve Diyarbakır takımlarında oynadıktan sonra futbolu bırakmış, menajerliğe soyunmuştu. Haberlerini alıyordum ama kendisiyle bu süre zarfında hiç görüşme imkanı bulamamıştım. İstanbul gezimde onunla da buluştum. Cihangir’de oturuyor, bekardı, yine bekarmış. Galata kulesinin altındaki kıraathanede sohbet ettik Hüseyin ile. Bir süredir menajerlik de yapmıyormuş, yurt dışında ticaret ile ilgili planları varmış, onları anlattı.

Tabi sohbetimizin her anında eski Erzurumspor vardı ve her Erzurumspor sohbetinde de iç çekiyor, yaşadığı o günleri anıp duruyordu. Gıyasettin Yüksel’den, masör Erdal’dan, amigo Yusuf’tan, Gürcükapılı fanatik Şadi’den bahsetti durdu hep. Unutmuşluğu yok, hepsi de dün gibi aklında, en çok da ona şaşırdım.

3 saate yakın birlikteliğimizde son cümleleri şunlar oldu ki sizinle paylaşmadan olmaz: ‘’Bir daha dünyaya gelsem yine futbolcu olurdum. Ama hep Erzurumspor’da oynayan bir futbolcu olurdum. Orada başlar orada bitirirdim. Erzurumspor’da geçirdiğim günler benim için en mutlu ve para ile ele geçirilemeyecek günlerdi!’’.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumsporHüseyin Topkaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.