YAKUTİYE BELEDİYESİNİN ERZURUM’A EN BÜYÜK KATKISI

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ak Partili Ali Korkut'un, belediye bünyesinde kurduğu kayak kulübü bu yılda 500 çocuğa karne hediye olarak temel kayak eğitimi verdi.

admin
admin
05 Şubat 2017 Pazar 14:03
YAKUTİYE BELEDİYESİNİN ERZURUM’A EN BÜYÜK KATKISI

Programın tamamlanması nedeniyle Palandöken dağında düzenlenen muhteşem bir törenle öğrenciler, meziyetlerini sergilediler. Ailelerin de katıldığı heyecanlı kapanış programı, cağ kebap, kadayıf dolması ikramıyla son buldu.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un kış turizmine umut bağlayan Erzurum’a en büyük kazanımlarından biri olan ve 7 yılda 3 bin 500 çocuğun kayak eğitimi aldığı kayak eğitim programı muhteşem bir programla tamamlandı. Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanı Onur Temiz, muhalle muhtarları, öğrencilerin aileleri katıldı. Temel Kayak eğitim programı ile İlk ve Orta Okullardan seçilen öğrenciler katılırken, Yakutiye Kayak Kulübe katılan öğrencilerin kıyafet, malzeme, ulaşım giderleri belediye tarafından karşılanıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, kış sporları merkezi haline gelen Erzurum'da kayak yapmasını bilmeyen çocuk bırakmayacaklarını söyledi.

Bu yıl 7'incisi düzenlenen kayak kursunun kapanış töreni Palandöken Kayak Merkezi'nin 2 bin 400 rakımında, 500 Kayakçı öğrencinin Türk Bayrakları eşliğinde muhteşem gösterisi ile başladı, sertifika töreni, kokteyl ve çağ kebap ikramı ile son buldu. Kayak pistlerini dolduran çocuklarının aileleri de bu heyecana ortak oldu. Ellerinde cep telefonları ile bu anı baştan sona kadar kaydederek ölümsüzleştiren veliler, Başkan Korkut'a teşekkür etti. Sömestri tatilinde 12 kayak öğretmeninin verdiği ders sonucu kaymayı kısa sürede öğrenen 500 öğrencinin kayak malzemesinden, ulaşım ve yiyeceğine kadar her şeyi belediyenin karşıladığını ifade eden Başkan Ali Korkut şunları söyledi:

"Sadece kayağa değil sporun tüm dallarına ilgi gösteriyoruz. Yakutiye olarak hep ilkleri yapan bir belediye olduk. Bu bir rekordur. Amacımız geleceğimiz olan çocukları spora teşvik etmek ve kış sporları merkezi haline gelen Erzurum'da kayak yapmasını bilmeyen çocuk bırakmamak. Bugün yedincisini yaptığımız törenle kulübümüze toplam 500 öğrenci daha katarak sayımızı 3 bin 500'e çıkardık. Bugün kapanışını yaptığımız bir yarıyıl tatilini daha geride bıraktık. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizin 8'incisinde 500 çocuğumuza kayağı öğreteceğiz."

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2017 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.