VALİ ALTIPARMAK DÜNYA ŞAMPİYONU KORKMAZ’I ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Brezilya'da yapılan, Dünya Liseler Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Erzurumlu atlet Enis Korkmaz, Vali Altıparmak’ı ziyaret etti

06 Aralık 2013 Cuma 16:43
VALİ ALTIPARMAK DÜNYA ŞAMPİYONU KORKMAZ’I ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
Dünya Liseler Olimpiyatları'nda 3 bin metrede altın madalya kazanan milli atlet Enis Korkmaz, Vali Ahmet Altıparmak tarafından Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Brezilya'da yapılan olimpiyatlarda dünya şampiyonu olan Erzurum Spor Lisesi 12. sınıf öğrencisi Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Arısoy, Okul Müdürü İkram Korkmaz, Antrenörü Orhan Güngör ve Beden Eğitimi Öğretmeni Tuncer Kurt ile Vali Altıparmak’ı ziyaret etti.

Korkmaz'ın büyük bir başarı elde ettiğini, bunun devam etmesini temenni eden Altıparmak, azmin ve kararlılığın başarıyı getirdiğini söyledi.

Altın madalyayı Türkiye kazandığı için Dünya Liseler Olimpiyatları'nın 17'ncisinin ülkemizde yapılacağının ifade edilmesi üzerine Vali Altıparmak, söz konusu şampiyonanın Erzurum'da yapılması gerektiğini söyledi.

Vali Altıparmak, altın madalyanın Erzurumlu sporcu tarafından kazanıldığını ve şampiyonanın da burada yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Söz konusu şampiyonanın 16 yıldır yapıldığını anımsatan milli atlet Korkmaz da "Bu şampiyonanın 16 yıllık tarihinde, Türkiye'ye ilk kez altın madalya kazandırdığım için çok mutluyum. İnşallah bunun devamını getireceğim" dedi.

Yaklaşık 6 yıldır bu sporu yaptığını anlatan Korkmaz, şampiyonaya rakım olarak yüksek olan Erzurum'da hazırlandığını ifade etti.

Vali Altıparmak, Korkmaz'a Cumhuriyet altını taktı.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2013 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.