UZUNDERE GÜREŞE DOYDU

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, “Güreş sporu gelişecek; Erzurum bu spor branşının eskiden olduğu gibi bir kez daha okulu olacak” dedi.

31 Ekim 2012 Çarşamba 09:24
UZUNDERE GÜREŞE DOYDU



Erzurum’un Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen Karakucak güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından takip edilen güreşleri ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile Erzurum İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Kalaycı ve Aras Altınışık da izledi. Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu’da kıran kırana geçen mücadeleleri Tortum ilçesinin efsanevi pehlivanlarından Mafer Keleş ile birlikte takip etti. Topaloğlu, güreş sporunun gelişimi ve tanıtımı için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve ekibiyle birlikte başarıdan başarıya koşacaklarını belirtti. Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, “Güreş sporu gelişecek; Erzurum bu spor branşının eskiden olduğu gibi bir kez daha okulu olacak. Ekibimle birlikte atasporumuz için yoğun gayret ve çalışma içerisindeyiz. Sürekli proje üretiyoruz. Malumunuz göreve gelir gelmez Türkiye Şampiyonası’nı Erzurum’da gerçekleştirdik. Avrupa düzeyinde uluslararası karşılaşmaların oynanacağı turnuva ve şampiyonaları şehrimizde gerçekleştireceğiz. Bu hedefimizi hayata geçireceğiz” dedi.

 

“Tortum ve Uzundere pehlivanlar diyarıdır”

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Tortum ve Uzundere ilçelerinin Pasinler’den sonra  pehlivanlar diyarı olduğunu anımsattı. Topaloğlu, “Bugün burada, Uzundere’de güreşe doyduk. Karakucak güreşleri her dönem sevilen ve yakın bir ilgiyle takip edilen bir özelliğe sahiptir. Burada  güreşci katılımının ve  kalabalık bir seyircinin olması bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Uzundere’de güreş yapılabilir bir alanın bulunması bu spor branşı için büyük bir avantajdır. Erzurum merkezde böyle bir saha yok. Güreş yatağı olan Erzurum’da karakucak sahasının yapımı şarttır. Bununla ilgili özellikle yerel yönetimlerin bir proje geliştirmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Sonuçlar

Erzurum, Tokat, Sivas, İstanbul, Ankara, Artvin ve Kahramanmaraş illerinden birçok pehlivanın katıldığı Karakucak güreşlerinde elde edilen sonuçlar şöyle:

 

30 kiloda 1 Ahmet Er, 2 Ahmet Polat, 3 Halil İbrahim Çavlu

 

35 kiloda 1 Muhammet Taşer, 2 Metehan Gözcü, 3 Emre Çifçi

 

40 kiloda 1 Halit Fırıncı, 2 Mehmet Binici, 3 Muhammet Eygün

 

45 kiloda 1 Bülent Deveci, 2 Mustafa Aydın, 3 İbrahim Özcan

 

50 kiloda 1 İsa Demir, 2 Mücahit Kardeş, 3 Nuh Altınay

 

55 kiloda 1 Hasan Kardeş, 2 Mehmet Erzincanlı, 3 Y.Emre Deniz

 

60 kiloda 1 Recep Köse, 2 Cihat Çakmak, 3 Samet Özcan

 

66 kiloda 1 Dursun Altınışık, 2 Ercan Erhan, 3 Bilal Çakmak

 

74 kiloda 1 Celal Dal, 2 Kasım Koran, 3 Yakup Gör

 

85 kilodaki final maçında tek şampiyon çıkmadı. Bu klasmandaki iki sporcu da birinci ilan edildi. Baş pehlivanlıklarda ise Hamza Köseoğlu birinci olurken, Mehmet Bölükbaşı ikinci ve Ferhat Binici de üçüncü oldu.

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2012 13:15
Anahtar Kelimeler:
Selami Topaloğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.