Türkiye’nin en hızlıları Erzurumlu!

admin
admin
22 Ocak 2019 Salı 18:41
Türkiye’nin en hızlıları Erzurumlu!

Buna sevinilmez de ne olur. 11 – 13 Ocak 2019 tarihleri arasında Hollanda’ nın Dordrecht şehrinde düzenlenen Short Track Avrupa Şampiyonası sona erdi. Yarışmanın ardından mili takım sporcularımızdan Fırat Yardımcı 500 Metrenin Türkiye Rekorunu 2 kere üst üste kırarak ISU’nun yayınladığı mesafelerdeki en iyi sıralama listesinde 500 metrede 11.ci sıraya yerleşti.

Fırat Yardımcı, Tunay Şimşek, Davut Tahtacı ve Furkan Akar’dan oluşan Bayrak Milli Takımımız ise 5000 metre bayrak yarışında 6:51,690 kayarak Türkiye Rekorunu kırmış ve yarı finale kadar yükselmiştir.

Bu arada, 2018-2019 Sezonunda düzenlenmiş olan 3 Challenge Series müsabakalarına katılarak kendi kategorilerinde ilk 8 arasına giren Sporcularımız Fırat Yardımcı, Tunay Şimşek, Furkan Akar ve Metehan Atan 22-24 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Short Track Avrupa Kupa Finallerinde yarışma hakkı elde etmiştir.

Sürat Pateninde elde edilen bu başarı elbette gurur verici. Hepsinden önemlisi de bu sporcuların 3’ünün Erzurumlu olması. Elde edilen başarıda elbette ki Polonyalı başantrenör Anna Lukanova ve yardımcıları Mükerrem Deniz, İnan Eren ve Duygu Kan Belir’in de büyük rolü var.

Hepsine yürekten teşekkür...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.