Türkiye'nin sporda en esnek kenti Erzurum oldu

"Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında yetenekleri taranan öğrencilerin verilerini inceleyen Bilim Kurulu, Erzurum'un sporda en esnek kent olduğunu belirledi

admin
admin
02 Kasım 2018 Cuma 00:04
Türkiye'nin sporda en esnek kenti Erzurum oldu

Türkiye genelinde yürütülen "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında yetenekleri taranan öğrencilerin verilerini inceleyen Bilim Kurulunun Erzurum'u yurtta sporda en esnek kent olarak belirlediği bildirildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" çerçevesinde, Erzurum'da 12 bin öğrencide yetenek taraması yapıldı.

Bu taramada 12 bin öğrenciden 558’i başarılı olurken yetenek verileri de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğüne iletildi.

Türkiye'nin bütün illerinden gelen yetenek tarama verilerini inceleyen bilim kurulu, yurdun sporda en esnek ili olarak Erzurum'u belirledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, söz konusu proje sayesinde Erzurum'daki yetenekli çocukların keşfedilerek Türk sporuna kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

PROJE İLE ÜLKEYİ DÜNYADA TEMSİL EDECEK SPORCULAR KEŞFEDİLİYOR

Projeyle Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil edip başarı sağlayacak sporcuların da keşfedilmesinin amaçlandığını dile getiren Taşkesenligil, şu ifadeleri kullandı:

"Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 12 bin öğrenciye ulaşarak yeteneklerini keşfettik. İnanıyorum ki Bilim Kurulunun takip edeceği bu gençler ilerde ülkemize Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazandıracak. Erzurum olarak sporda en esnek il olmanın da gururunu yaşıyoruz. Bu yetenekli gençlerin arasından Hamza Yerlikaya, Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Metehan Başar, Reşit Karabacak, Yaşar Doğu ve daha birçok şampiyon sporcu gibi sporcular çıkacak."

Kentte görevli beden eğitimi öğretmenlerince 3. sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taraması çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.