Süper Lig'in iki yeni ekibi belli oldu

​​​​​​​TFF 1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalan Sivasspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantilediler.

admin
admin
15 Mayıs 2017 Pazartesi 00:23
Süper Lig'in iki yeni ekibi belli oldu

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile Sivasspor 1-1 berabere kaldı. Sivasspor bu sonuçla ligin bitimine bir hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Karşılaşmayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da statta izledi.

36. dakikada Sivasspor'da Emre Kılınç'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Boye'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

88. dakikada Adana Demirspor'da sağ kanattan Leroy George'un kullandığı köşe atışında, Tiago'nun ceza alanı içinde kafa vuruşuyla meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve mücadeleye 1-1 eşitlik geldi.

Öte yandan, 59. dakikada bir taraftarın sahaya girdiği maçta bazı seyirciler de tribünde söktüğü koltukları sahaya attı. Olaylar nedeniyle hakem tarafından maç kısa süre durduruldu.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi

Öte yandan, TFF 1. Lig'in 33. haftasında evinde Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

27. dakikada Boluspor öne geçti. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Andre Santos, Azubuike'den sıyrıldıktan sonra dar açıya rağmen vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yakın direğin dibinden ağlarla buluştu: 0-1

86. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Ferhat Kiraz'ın soldan kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Dialiba kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da takip etti.

YENİ MALATYASPOR'UN 31 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Malatya Belediyespor adıyla 1986 yılında kurulan sarı-siyahlı kulüp, 2009-2010 sezonunda 3. Lig Klasman Grubu'nda play-off müsabakaları sonucunda 2. Lig'e yükseldi. Sarı-siyahlılar, şu an amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'un sorunlarla boğuşması ve borç batağında olması nedeniyle Malatya futbolunun yeni umudu oldu. Sarı-siyahlı kulübün adı 2010'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Yeni Malatyaspor olarak değiştirildi.

Malatya temsilcisi, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 sezonlarında 2. Lig'de yer aldı. 2010-2011 sezonunda Türkiye Kupası'nda gruplara kalan sarı-siyahlı takım, Malatya İnönü Stadı'nda ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, adından söz ettirdi.

2014-2015 sezonunda 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla lider tamamlayan Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'de ise 2. sezonunda Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

Malatya ekibi, TFF 1. Lig'de normal sezonun 34. ve son haftasında, Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen bir başka takım olan Sivasspor'a konuk olacak.

SİVAS'TA SÜPER LİG COŞKUSU

Adana'daki maçın bitiş düdüğüyle Sivas'ta sokaklara dökülen taraftarlar, kutlama yaptı.

Trafiğe kapatılan kent meydanında kutlamaya katılan taraftarlar, ellerinde bayraklar ve meşalelerle büyük coşku yaşadı. Çok sayıda taraftar da araçlarıyla şehir turu attı.

Öte yandan Sivas Belediyesi, kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig'e yükselmesi açısından büyük önem taşıyan maçı, kent meydanındaki dev ekrana yansıttı. Sivassporlu taraftarlar, maçı büyük heyecanla izledi.

Sivasspor kafilesinin yarın Sivas'a gelmesi bekleniyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.