ŞENGEL: BAŞKAN ADAYI ERZURUM’DAN ÇIKSIN

İş Adamı Cemal Şengel, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına adaylık süreciyle ilgili destek çağrısı yaptı. Şengel, “Erzurum’dan başkan adayı çıkması gerekiyordu. Bende bu göreve talip oldum” dedi.

03 Nisan 2012 Salı 10:57
ŞENGEL: BAŞKAN ADAYI ERZURUM’DAN ÇIKSIN
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın genel kurul kararı almasının ardından buzda başkanlık seçimi start aldı. İşadamı Cemal Şengel, İstanbul’da ETÜ Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Vakıf Kurucu üye toplantısına katılarak kurucu üye olduğu programda konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de,
Şengel, “7 Nisan da yapılması düşünülen Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığına Erzurum’daki sohbet neticesinde aday olma ihtiyacı duydum. Buz hokeyi geçmişi çok eski olan fakat Türkiye’de henüz yaygın olmayan bir spor dalı olduğu bir gerçek. Bu önemli spor dalının ülkemizdeki durumunun hak ettiği noktada olmadığını gördüm. Bu durumun gerekçesinin ne olduğunu merak ederek maalesef öğrendik ki, iki gurup arasındaki çekişmeden kaynaklanıyor. Ana hedef olan sporculara ve başarıya eğilmekten uzak kalınmış madalya kazanılamamış.” diye konuştu.

ERZURUM TESİS YÖNÜNDEN EN AVANTAJLI DURUMDADIR
Şengel daha sonra şunları söyledi; “Haliyle 2011 kış oyunları organizasyonu sebebiyle Türkiye’nin en büyük buz hokeyi salonları Erzurum’da tesis edildi. Erzurum’un iklim şartları da buna çok uygundur. Erzurum artık kış sporları merkezi olmuştur. Bu merkezimizin fonksiyonlarını artırarak Türkiye’ye ve uluslararası arenalara yaymamız lazım”

BUZ HOKEYİ DÜNYADA EN POPÜLER SPOR DALLARINDAN
“Bütün arkadaşlarımızla görüştükten sonra aday açıklamamızı duyurduk, 7 Nisan’da seçimimiz var. Bu konuyla ilgili arkadaşlarla görüşmeler yapmaktayız. Başkanlık nasip olursa federasyonu altyapılarıyla birlikte sporcu yetiştirilmesi yönünden, sadece birkaç il ile sınırlı kalmayıp bütün ülkeye yayılması için çalışmalar yapacağız. Şuan Buz Hokeyi sporu dünyada en popüler sporlar arasında bulunuyor. Bizlerde bu alanlarda yerimizi almamız gerekiyor, ülkemize sporcular yetiştirmek ve dereceler madalyalar almamız lazım.”

FEDERASYON BAŞKANININ ERZURUM’DAN OLMASI ÖNEMLİDİR
“Bir gerçek var ki Buz Hokeyi tesisleri ağırlıklı Erzurum bölgesinde bulunmaktadır. Haliyle Erzurum’dan başkan adayı olmasının önem arz ettiğini, ben de bunun için 7 Nisan da yapılacak seçimlerde aday olduğumu açıklıyorum”

BAŞKAN ERZURUM’DAN ÇIKSIN
“Erzurum camiasında tüm buz hokeyi camiasının kabul göreceği bir aday çıkması halinde bende bu aday lehine çekilmeye ve tüm desteğimi ona vereceğimi şimdiden beyan ediyorum”

HEMŞERİLERİMİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM
“Bu sebeple tabii ki bütün Erzurumlu hemşerilerimizin desteğini bekliyorum, vereceklerine de inanıyorum. Ülkemiz için de hayırlı olmasını dilerim.
Sadece Erzurum olarak düşünmeyelim, tesislerin Erzurum’da olması bir avantajımızdır.
Kayak, Boks, Buz Hokeyi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonlarının yönetiminde Erzurumlu olması hasebiyle Buz Hokeyi federasyonun başkanlığı da Erzurum’a yakışır. Neden hem şehrimizin iklimi tabiatı uygun, hem de tesislerin yüzde 90 ı Erzurum’da.”

ETÜ’DE SPOR OKULU AÇILIYOR
“Hatta şuan ETÜ Vakıf toplantısındayız, Türkiye’de ilk defa spor okulu açılan bir üniversiteye sahip oluyor Erzurum. Bütün bunları topladığımızda iyi şeyler yapabileceğimize inanarak bu yola çıktık, inşallah Cenabı Allah bizi mahcup etmez.”

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2012 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.