Erzurumlu iş insanı Tekin Güvercin’i takdimimdir...

Belki de en son duyan ben oluyorum ama çok da sanmam, zira böyle bir gelişmeden illa ki haberim olurdu.

Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil hocam bahsetmese sadece ben değil, daha önce duymamış olan sizlerin de haberi olmayacaktı bu haberden.

Tekin Güvercin adındaki bir işadamı hemşehrimiz Polonya’da çok enterasan bir iş yapmış.

Polonya’nın ikinci liginde daha önce İsetia Varşova adındaki bir basketbol kulübünü almış.

Bir Türkün Polonya’da bir basketbol takımı alması pek alışık bir şey değil tabi, ilk başlarda yadırganmış ama sonrasında da alışılmış!

Tekin Güvercin sadece almakla kalmamış, çeşitli sebeplerden dolayı ismini de değiştirmiş ve Erzurum koymuş.

Evet, evet.

Yanlış duymadınız.

Halen Polonya’nın Varşova şehrinde 15 takımlı 2.ligde mücadele eden bir basketbol takımı var ve bu takımın adı da Erzurum!

10 yaşındaki oğlu Alan’ın da yeraldığı alt yapısı da bulunan Erzurum takımının hedefi de var ve bu hedefi EURO Lig’de olmak!

***

Yıllar önce Polonya’ya giden ve burada mesken tutan, Polonyalı bir hanımla evlenip tamamen oralı olan bu çılgın genç Tekin Güvercin aslında hiç de bize yabancı biri değil.

1980’li yıllarda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde şeflik, sonrasında da Türkiye Belediye İş Sendikası’nda Genel Başkanlık yapan Efendi Güvercin’in büyük oğlu.

Aslen İnşaat Mühendisi olan ve inşaat sektörü ile yazılım sektöründe de var olan Tekin Güvercin ile önceki gün akşam tanışmak nasip oldu.

İnanılmaz özgüvenli ve babası kadar da cesur.

3 yıldır Basketbol kulübünün başkanı ve sahibi olan Güvercin’e, Erzurum’dan arkadaşı olan spor ve işinsanı Atakan Alaftargil de sponsor olmuş, hepsi Polonyalı olan sporcular Karspor’un formaları ile maçlarda boy gösteriyor.

Polonya Milli takımına tam 3 sporcu verme mutluluğu da yaşayan Güvercin’i bu akılalmaz ve ekstrem başarısından dolayı kutluyor, başarılar diliyorum.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Edebim elvermez edepsizlik edene, susmak en güzel cevap, edebi elden gidene (Yunuz Smre)

DUVARIN DİLİ : Etrafım çok kalabalık, ama hepsi merhabalık!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.