PFDK’DAN AĞIR FATURA…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kocaeli Birlik maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahurat nedeniyle BB Erzurumspor’a 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası verdi. Tahkim Kurulu da Ali Demirhan'ın itirazını reddetti.

admin
admin
09 Mart 2017 Perşembe 18:59
PFDK’DAN AĞIR FATURA…

PFDK tarafından bugün gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Kurul, geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Birlikspor maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle BB Erzurumspor’a 1 maç seyircisiz oynama 3 bin TL para cezası verdi. PFDK ayrıca yine aynı maçta taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle de mavi-beyazlı kulübe 25 bin TL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Bu kararlarla BB Erzurumspor önümüzdeki hafta Çarşamba günü Kazım Karabekir Stadyumu’nda ağırlayacağı Sivas Belediyespor maçına seyircisinden yoksun çıkacak.

İşte PFDK’dan yapılan o açıklama;

B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR Kulübünün, 05.03.2017 tarihinde oynanan B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR - KOCAELİ BİRLİKSPOR Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 3.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

BİR KÖTÜ HABER DE TAHKİMDEN

Bu arada, BB Erzurumspor’a bir kötü haber de TFF Tahkim Kurulu’ndan geldi. PFDK’nın BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan’a verdiği 45 gün hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezasını Tahkim Kurulu da onayladı. Ali Demirhan’ın cezaya yaptığı itirazı reddeden Tahkim Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Büyükşehir Bld. Erzurum Spor Kulübü başkanı Ali Demirhan'ın, PFDK'nın 07.03.2017 tarih ve E.2016-2017/770 - K.2016-2017/900 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde;

- Büyükşehir Bld. Erzurum Spor Kulübü başkanı Ali Demirhan'ın, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı FDT'nin 38/1-b maddesi uyarınca 45 gün hak mahrumiyeti ve 10.000 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verildi.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.