PFDK, Süper Lig'den 2 kulübe para cezası verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'den 2 kulübe para cezası verdi.

admin
admin
14 Mayıs 2021 Cuma 09:14
PFDK, Süper Lig'den 2 kulübe para cezası verdi

TFF'den yapılan açıklamada, çeşitli gerekçelerle Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 48 bin lira ve MKE Ankaragücü'ne 248 bin lira para cezası verildiği belirtildi.

Kurul, Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcu Hasan Hatipoğlu'na rakip takım sporcusuna şiddetli hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 8 bin 500 lira para cezası, Çaykur Rizespor Kulübü Antrenörü Toprak Kırtoğlu'na ise müsabakanın hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13 bin lira para cezası verildiğini duyurdu.

PFDK tarafından alınan kararlar şöyle:

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZUMSPOR Kulübünün, 08.05.2021 tarihinde oynanan BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZUMSPOR-KASIMPAŞA A.Ş. Süper Lig müsabakasında, protokol tribününe talimatta belirlenen sayıdan fazla kişinin alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 48.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZUMSPOR Kulübü sporcusu HASAN HATİPOĞLU’nun, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. ile 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 8.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.

Editör

Son Güncelleme: 15.05.2021 00:56
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzurumsporPFDK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.