PALANDÖKEN’DE KAYAK SEZONU BAŞLADI

2011 Kış Oyunları’nın ardından dünyada cazibesi giderek artan kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de bu sezon kayak sporunun gelişimi için önemli bir proje hayata geçirildi. Xanadu Snow White Oteli, Doğa Koleji ile işbirliği yaparak Kayak Okulu Projesi’ne start verdi. Avusturya modeli baz alınarak uygulanan projede, öğrenciler kısa süren bir eğitim programı sayesinde kayak sporunun bütün ayrıntılarını öğrenecekler.

11 Aralık 2012 Salı 09:02
PALANDÖKEN’DE KAYAK SEZONU BAŞLADI

Cengiz DURULAR

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak sezonu başladı. Geç yağan karın ardından beyaz bir örtüye bürünen kayak merkezinde yerli ve yabancı turistler karın tadını çıkarıyor. Yılbaşı rezervasyonları kapsamında yüzde 70’i dolan oteller, sezon boyunca farklı eğlence imkanlarını kayak severlere sunmanın hazırlığını yapıyor. Sezona iddialı bir şekilde hazırlanan oteller arasında yer alan Xanadu Snow White Oteli, bu dönem Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Doğa Koleji ile anlaşma yapan Xanadu Snow White Oteli’nin girişimleri ile Kayak Okulu Projesi’ni müfredatına alan eğitim kurumu, böylelikle bünyesinde bulunan öğrencilere kayak sporunu öğretecek. Sezonun ilk misafirleri olan minik öğrenciler snowboard ve kayakla karın keyfini çıkardı. Xanadu Snow White Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak sezonunun açıldığını belirterek, tüm kayak severleri Palandöken’e davet etti. Akca, “Doğa Koleji ilk misafirlerimiz arasında yer aldı. Pistler çok güzel. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.  Xanadu Snow White Oteli Kurumsal Pazarlama Müdürü Selin Ezenci de, otellerinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini bildirdi. Ezenci, “Bu yıl bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlk defa bir kolej kendi müfredatına Kayak Okulu Projesi’ni aldı. Avusturya’daki kayak okullarından adapte edilen program ülkede ilk kez Doğa Koleji’ne kanalize edildi. Öğrencilerimiz 5 gün boyunca toplam 25 saat ders alacaklar. Şubat ayında aynı program tekrar edilecek. Böylelikle geleceğin şampiyonlarını kısa süren hızlandırılmış eğitimle Türk sporuna kazandıracağız” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.12.2012 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.