Öyle bir golcün olsun, 10 trilyon da borcun olsun!

Öyle bir golcün olsun, 10 trilyon da borcun olsun!

admin
admin
02 Nisan 2019 Salı 22:40
Öyle bir golcün olsun, 10 trilyon da borcun olsun!

Vedat REFAYELİ

Yaşı özellikle 50’yi aşanlar tanır onu. O, bir zamanlar Erzurumspor’da top koşturmuş, bir santraforda olması gereken tüm özelliklere sahip bir oyuncuydu.

Onun her sahaya çıktığında hem takımının gol diye bir derdi olmazdı ve hem de kazanmaya hep yakın olurdu. Neredeyse 30 yıl olmuş, ben daha onun gibi klas bir santrafor görmedim. Zaten en son Erzurum’da oynarken de gittiği takım Fenerbahçe olmuştu. Elbette ki Hayrettin Aksoy’dan, Hayro’dan bahsediyorum.

G.Saray’ın Tanju’su neyse Erzurum’un Tanju’su da oydu o zamanlar. Özellikle kafa golleri, plase vuruşları, izleyenleri kendine hayran bırakırdı. Özellikle birebirlerde çok etkili bir oyuncuydu ve adam eksilten o zamanlar özelliğiyle her antrenörün takımında görmek istediği bir oyuncuydu.

Disiplinsiz hareketleri olmamış olsaydı bugün belki de Tanju gibi anılan bir golcü olacaktı ama olmadı. Oktay’ından Namık’ına, Coşkun’undan Mehmet Albayrak’ına kadar onca golcü geldi geçti, açıkçası ben onun gibi kaliteli bir golcü görmedim. Halen Ankara’da ikamet eden ve zaman zaman antrenörlük yapan bu Trabzon doğumlu oyuncu gibi bir oyuncu eğer bugün BB Erzurumspor’da olsaydı takım puan cetvelinin altında mı olurdu?

Kendisi de eski bir futbolcu olan İbrahim Topcu, tesadüfen Hayrettin’e Ankara’da rastlamış ve beraber çekildiği bu fotoğrafı facebook’dan paylaşmış da, orada görüm. Yıllar sonra il defa fotoğrafı ile de olsa karşılaştığım Hayrettin’e buradan selam yolluyor, ‘’Seni unutmuş değiliz kral’’ diyorum..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.