LİSE GENÇLER BASKETBOL GRUP MAÇLARI ERZURUM’DA BAŞLADI

Türkiye’de üç grup merkezinde start alan Lise Gençler Basketbol Grup Birinciliği maçlarına Erzurum’da ev sahipliği yapıyor.

15 Ocak 2013 Salı 17:09
LİSE GENÇLER BASKETBOL GRUP MAÇLARI ERZURUM’DA BAŞLADI
Erzurum GHSİM tarafından organize edilen müsabakalara 20 takım katılıyor. 

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Lise Gençler Basketbol Grup Birinciliği müsabakaları Erzurum’da start aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol gereği okullar arası spor müsabakalarını Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlükleri düzenliyor. Türkiye’de üç grup merkezinde oynanan basketbol maçlarından biri de Erzurum’da yapılıyor. Liseli Gençler Basketbol Grup Birinciliği maçlarına 20 takım katılıyor. Turnuvaya sadece üç takım iştirak etmedi. Erzurum’daki müsabakalar Kazım Karabekir Spor Salonu ile Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılıyor.


AÇILIŞ SERAMONİSİ YAPILDI

Erzurum’da start alan Liseli Gençler Bayan ve Erkekler Basketbol Grup Birinciliği için bugün Kazım Karabekir Spor Salonu’nda açılış törenleri yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seramonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Koruk, GHSİM Okul Sporları Sorumlusu Turan Ağar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Alpaslan Topçu ve katılan okulların yöneticileri ile sporcular katıldı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen törende yaptığı konuşmada: “Erzurum olarak bu önemli turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Tüm takımlara fair play ruhu içerisinde bir şampiyona diliyoruz. İnşallah Erzurum’un tarihi ve turistik yerleri ile spor tesislerini gezip tanıma şansı bulursunuz. İnanıyorum ki, Erzurum’dançok güzel anılarla ayrılacaksınız”dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Koruk ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol gereği, spor müsabakalarının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediğini belirterek, katılan tüm takımlara başarı dileğinde bulundu. Turnuvanın ilk gününde Kazım Karabekir Spor Salonu’nda bayanlarda İzmir Işılay Saygı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Ağrı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Erzurum Nenehatun Kız Lisesi ile de Artvin Anadolu Öğretmen Lisesi karşı karşıya geldi. Erkeklerde ise Erzurum Özel Aziziye Lisesi ile Bingöl Anadolu Öğretmen Lisesi, Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi ile Ağrı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi mücedele etti. Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan ilk gün maçlarında bayanlarda Mersin Özel Bahçeşehir Lisesi ile Bingöl Anadolu Öğretmen Lesesi karşılaşırken, Hatay İskenderun Yeni Atalar Anadolu Lisesi ise Van Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi ile karşılaştı. Erkeklerde Van Özen Adalı Öğretmen Lisesi ile Muş Anadolu Öğretmen Lisesi karşılaşırken, Artvin Fen Lisesi-Kars Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi ile karşı karşıya geldi.

Editör

Son Güncelleme: 15.01.2013 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.