KPSS’ye gireceklere tüyo!

Furkan Akar ismini iyi ezberleyin...

admin
admin
09 Aralık 2021 Perşembe 10:42
KPSS’ye gireceklere tüyo!

Vedat REFAYELİ

Hollanda’da yapılan Short Track Dünya şampiyonasında 1000 metre mesafe yarışında ilk 17’ye girerek 2022 yılında Pekin’de gerçekleşecek Kış Olimpiyatlarına katılma hakkı elde eden Erzurumlu Furkan Akar’ı özellikle KPSS’ye girecek olanlar özellikle şimdiden not alsın, ezberinde tutsun.

2019 yılındaki KPSS sorularından biri de ‘Türkiye’yi olimpiyatlarda ilk temsil eden kayakla atlama sporcusu kim?’ sorusunun cevabı Fatih Arda İpçioğlu’ydu.

Milli takım eski antrenörlerimizden Duygu Kan Belir, Fatih Arda’yı işaretleyerek o sınavda o soru için 4 ekstra puan aldığını söyledi.

Evet.

Erzurumlu bu milli kayakla atlama sporcusu o yıl soru olmuştu, ilerisinde aynı sınavın birinde ‘Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden ilk short track sporcusu kim’ sorusu ile karşılaşmanız an meselesi, verilecek şıklardan Furkan Akar’ı işaretleyin, puanınızı alın.

Hollanda’daki yarışta tarih yazarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan 20 yaşındaki genç sporcu Furkan, sadece Türkiye Buz Pateni Federasyonun değil, bütün Türkiye’nin belleğine girdi.

Böyle başarılı bir sporcu da elbette ki Fatih Arda İpçioğlu gibi KPSS sorusu illa ki olacak.

Daha şimdiden bir çok önemli firmanın sponsor olmak için peşinde olduğu Furkan Akar, daha önce de ülkemize yurt dışındaki EYOF’da gümüş ve bronz olmak üzere 2 madalya kazandıran tek sporcu ünvanını da elinde bulunduruyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKPSSFurkan Akar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.