KAYAK FEDERASYONU’NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Kayak Federasyonu, Başkan Erol Yarar’ın bazı kayak hocalarıyla tartışıp karakolluk olduğuyla ilgili olarak çıkan haberlere tepki gösterdi ve haberlerin yalan olduğunu ifade etti.

admin
admin
27 Mart 2017 Pazartesi 18:52
KAYAK FEDERASYONU’NDAN AÇIKLAMA

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen veteran yarışlarının ardından Türkiye Kayak Federasyonu’nu Başkanı Erol Yarar’ın, kayak hocalarıyla tartıştığı ve bunun ardından karakolluk olduğu iddiaları, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“26.03.2017 ve 27.03.2017 tarihinde bir kısım gazete ve internet sitesi/gazetesi tarafından yapılmış olan Sayın Kayak Federasyonu Başkanımızı hedef alan, maksadını aşan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren yalan haberlerle ilgili tarafımızca açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Erzurum’da gerçekleştirilen Veteran yarışı sonrasında herhangi bir değerlendirme toplantısı yapılmadığı gibi şüphelilerden birisi gece yapılan yarış sonrasında Federasyon Başkanımızın ve Yönetim Kurulu Üyemizin bulunduğu ortama gelerek ve bağırarak federasyon yönetiminin hiçbir işi doğru yapmadığı iddiasında bulunmuştur.

Şüpheliye sakin olması ve sorunun ne olduğunu anlatması istenmesine rağmen; şüpheli, bağırarak Federasyon başkanımıza ve yetkililere karşı sözlü saldırıya devam etmiştir. Öfkesini kontrol edemeyen şüpheliden, ortamdan uzaklaşması tavsiyesinde bulunulmuş olmasına ve Sportif Centilmenlik ortamını bozmaması talep edilmesine rağmen, şüpheli öfkesinin şiddetini arttırarak, Federasyon Başkanımıza ve federasyon yetkililerine karşı galiz hakaretler ve küfürler savurmaya başlamıştır.

Bunlarla da kalmayan şüpheli bir spor eğitmenine asla yakışmayacak davranışlarda bulunmaya başlamış ve federasyon yetkililerini darp etmeye teşebbüs etmiştir. Sonrasında, şüphelinin kayak okulundan arkadaşı olan diğer şüpheli de aynı hareketlerde bulunmuştur. Şüphelilerin suç oluşturan eylemleri otel kameraları ile kayıt edilmiştir.

Yukarıda belirtilen şekilde cereyan eden olay, "Kayak hocaları ile tartışan Federasyon Başkanı, karakolluk oldu" şeklinde tamamen düzmece ve yalanlarla dolu bir haber haline getirilerek çarpıtılmıştır. Maalesef bazı basın yayın organlarımız tarafları dinleyip kamuoyunu doğru bilgilendirmek yerine, yalan haberi daha da çarpıtarak doğru gibi sunma gayretine girişmiştir.

Türkiye Kayak Federasyonu başkanımız yalan haberler ve atılan iftiralarla imajı bozulamayacak kadar başarılı birisidir ve dahi göreve geldiği günden beri Kayak Sporuna hizmet etmekle meşguldür. Türk Kayak Sporu çok başarılı geçen bir sezon sonunda, kapanış yarışı anlamına gelen veteran yarışı sonrasında, sırf başarıları gölgeleme niyetinde olan ve önceki yönetimle bağı olan art niyetli şüphelilerin eylemleri ile ilgili idari ve cezai işlemler başlatılmıştır. Konuyla ilgili olarak yasal haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildirir, yaşanan süreci olduğu gibi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.