KAR ÜSTÜNDE CİRİT GÖSTERİSİ

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Kekeç Köyü'ndeki gençlerin kendi aralarında düzenledikleri turnuvalarla ata sporu cirit yaşatılmaya çalışılıyor.

25 Aralık 2012 Salı 10:04
KAR ÜSTÜNDE CİRİT GÖSTERİSİ

Hafta sonu ilçeye bağlı Aşağı Sallıpınar, Çıplaklı ve Kekeç köylerinde düzenlenen cirit müsabakalarına bu hafta Kekeç Köyü ev sahipliği yaptı. Gençlerin özel yetiştirdikleri atlarıyla kar üzerinde yaptıkları cirit müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye kadar düştüğü karlı zeminde köylüler cirit gösterisini büyük zevkle izledi. Ata sporu ciriti yaşatak için düzenlenen turnuvayı hiç kaçırmadıklarını söyleyen Kekeç Köyü'nden Musa Eryaman, "Cirit sevdası bir başka. Türkiye'de bu sporun federasyonu var. Hatta bazı illerde lig usulü maçlarda düzenleniyor. Ama bizim gençlerin kendi aralarında yaptıkları müsabakalar çok zevkli geçiyor" dedi. Öte yandan Kekeç Köyü'ndeki cirit karşılaşması sırasında atın kayıp düşmesi sonucu bir ciritçi genç yaralandı. Yaralı ciritçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Editör

Son Güncelleme: 25.12.2012 10:05
Anahtar Kelimeler:
CiritKar üstünde Cirit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.