İşte benim gözümle Özköylü!

admin
admin
02 Temmuz 2017 Pazar 14:25
İşte benim gözümle Özköylü!

-Bir saate yakın yanında kaldım bir dakikasını boş oturur görmediğim, sürekli meşgulde kalan Osman Özköylü’nün o sürede bir başka özelliğini gördüm ki gülmeyi hiç de seven biri değil! Şu ana kadar en az 30 tane Erzurum’a gelen hocayla oturdum, kalktım, ilk defa böyle şeye rastlıyorum. Bir saniye dahi onu gülerken görmedim ya ne yalan söyleyeyim, hem işine titiz olduğunu anladım ve hem de ‘’Bu böyle hep somurtursa işimiz var’’ dedim kendi kendime..

-Şu an için o’nun istediği oyuncular teker teker imza atıyor. İmza atan oyuncular ile kısa süreli pazarlıklar sonucunda imzalar attırılırken, uçuk fiyat isteyen oyuncular ile sadece birer çay içilip kalkınıyor! Osman Özköylü, ‘’Sahada doğru işler yapan bir takım peşindeyiz. Uçuk fiyat isteyene adı ne olursa olsun bakmıyoruz bile’’ derken, bir çok yerden teklif almasına rağmen Erzurum’a gelmesindeki en büyük etkenin hem kulüpteki doğru yapılanma ve hem de ısrarla istenmesinin etkili olduğunu açıkladı..

Vedat REFAYELİ

Daha Kemal Kılıç ile karpuz kesip, şampiyonluk kupası ile birlikte selfi çekecektik ki bir de baktık ki yerine başka bir isim gelmiş! Osman Özköylü. Futbol dünyası ile ilgiliysen illa ki tanırsın. Onca takımda oynamış olmasına rağmen sadece Trabzonspor’lu olarak bilinen biri. Oyunculuğu bıraktıktan sonra tıpkı o da bir çokları gibi çok takımda hocalık yapmış bir teknik adam. İz bırakmış mıdır, bana göre bırakmış biri. Şampiyonluk havası da yaşamış, küme düşme stresi de. Bir hocanın ömrü boyunca göreceği onca şeyi bu kısa dönemde görmüş geçirmiş biri. Osman Özköylü denilince önce ne aklıma geliyor derseniz, yalan yok. Şampiyon ettiği takımlardan çok Osmanlıspor’un başındayken Kayseri’de bir bayan gazeteci ile tartışması! Bir de geçen sezon hiç de adına yakışmayacak şekilde Samsunspor’un antrenörlüğünü yaparken aldığı kötü saha sonuçları.

HEP MEŞGUL ÇALIYOR!

Kemal Kılıç ile ne oldu, ne bitti, niye yollar ayrıldı artık orada değilim. O’nu konuşmanın, tartışmanın kimseye faydası da yok bence. Madem imza da attı, kral öldü, yaşasın yeni kral! Artık BB Erzurumspor görünen o ki, Osman Özköylü ile yola devam edecek ve ona bir ‘hoş geldin’ edelim dedim. As Başkan Ünsal Kıraç ve yardımcısı son günlerde ismi en çok anılan İkinci Başkan Zafer Aynalı’nın da olduğu bir anda uzun süredir ziyaret etmediğim BB Erzurumspor tesislerine gittim. Amacım hem yeni başkanla hem de hocayla tanışmak. Tam da gittiği an Boluspor’un başarılı solbeki Hakan ile görüşme ve akabinde de anlaşma vardı. Hakan ile anlaşma yapılırken ben de oradaydım ve bizim Zafer Demir’in tanıştırdığı Erzurum’un çiçeği burnundaki yeni hocasıyla konuşuyordum. Görüşmem esnasında bir kez daha gülmediğini müşehade ettiğim genç teknik patron, sürekli meşgul, sürekli bir şeylerle ilgiliydi..

ERZURUM ÇOK ISRAR ETTİ..

Osman Özköylü’ye ilk sorum, Kayseri’de bayan bir basın mensubuyla yaşadığı ve görüntüleri de yayınlanan o haber oldu. ‘’Kesinlikle o bir komploydu. O bayan gazeteci bana kasten o hadiseyi çıkarttı’’ dedi ve artık o tatsız anı hatırlamak istemediğini söyledi. Özköylü artık marka bir isim, mutlaka çok takım da istemiştir. O halde Özköylü niye Erzurum’u tercih etti? Erzurum’u tercih ederken en çok neyi düşündü diye sordum. ‘’Gerçekten beni isteyen ve hatta görüşme halinde olduğum bazı önemli kulüpler vardı. Ama beni özellikle Erzurumlu idareciler çok istedi. Çok ısrarcı oldular. Daha önce de küçük bir deneyimim olduğu için de sonunda peki dedim. O yüzden de buradayım’’ diye cevap verdi.

‘’UÇUK FİYAT İSTEYENLE İŞİMİZ OLMAZ’’

Geldiği ilk döneme göre bugün bir çok açıdan farklı bir konumda bulduğu BB Erzurumspor’da iz bırakmak istediğini kaydeden Özköylü, önceki geldiği döneme göre özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin inanılmaz bir destek ve ilgisinin olduğuna dikkat çekti. Mevcut idarecilerin de yönetim dilini beğendiğini kaydeden Osman Özköylü, şunları söyledi:

‘’Görünüş itibariyle her şey mükemmel. Transferlerde ince eleyip sık dokuyoruz. Genelde benim önerdiğim isimler ile anlaşılıyor. Eğer bu takımın başındaysam transferleri de ben yapmalıyım. Geçen sezon Samsun’da onun sıkıntısını çok çektim. Samsun’da kümede kalmışlık şampiyonluk gibi oldu. Büyük bir başarıydı bana göre. Gelen oyuncuları elbette ekonomik konularda uyarıyorum. Makul fiyat talep edin diye. Zaten uçuk fiyat isteyeni, isteyecek olanı yanımıza bile yaklaştırmıyoruz. Uçuk fiyat isteyen çok üst düzey oyuncu olsa da onunla işimiz olmaz. Bakmıyorum bile. Gelen, gelecek oyuncular hep yıldız. Ben zaten yıldız severim’’.

TABİİKİ DE NOBRE!

Webo-Nobre konusunda kesinlikle tercihini Nobre’den yana kullanacağını, aslında Webo isminin hiç gündeminde olmadığını da anlatan Osman Özköylü, 4’ü genç olmak üzere yeni sezon hazırlıklarına 30’a yakın oyuncuyla başlayacaklarının bilgisini verdi. 1 Temmuz’da Bolu’da Termal Otel’de kamp düşündüklerini, kampta performanslara göre bazı oyunculara git diyecekleri de anlatan Osman Özköylü, nasıl bir Erzurumspor konusunda ise şöyle dedi:

‘’İyi futbol oynayan, sahada doğru işler yapan ama hep atak futbolu ile ön planda olan bir takım hedefliyorum. Beni takımım her şeyden önce hem iyi futbol oynayacak hem de atak olacak. Benim takımımı sadece Erzurum seyircisi değil, bütün takımların seyircileri de beğenecek. O’nun plan ve proğramını yapıyorum. Aslında transferde geç de kalındı. Ama bu açığı doğru ve isabetli isimlerle kapatabilriz.’’

TARAFTARA MESAJ

Taraftara da kısa mesaj veren genç teknik adam, ‘’Erzurum seyircisinin ne olduğunu biliyorum. Benim kadar heyecanlı olduklarını da biliyorum. Tanıdığım için söylüyorum, seyirci bu takıma sahip çıksın. Öncelikle biraz sabır istiyorum. Ha deyince bir çok iş olmaz, beklenmesi lazım. Eğer seyirci biraz sabır gösterirse kısa sürede ligin tozunu attırırız’’açıklamasını yaptı.

TEZCANLI MI NE?

‘’Hocam seni biraz agresif görüyorum. Biraz da tezcanlı. Yanılıyor muyum?’’ diye de sordum Osman hocaya. Aslında sakin bir olduğunu ama hep netice peşinde olduğundan tezcanlı göründüğünü ifade eden Osman hoca, ‘’Ben işimi en iyi şekilde yapmak isterim. Herkes yerini ve sınırını bilmeli. Herkes yerini ve sınırını bilirse hiçbir problem çıkmaz. Bu her yerde böyledir. Özellikle de katı, acımasız futbol eleştirilerine karşıyım. Bu eleştiriler yapıcı ve mantıklı olursa sorun olmaz. İnşallah Erzurum’da da özellikle basınla aramda bu konularda bir sıkıntı olmaz’’ karşılığını verdi.

RAKİPLERE TAKİP…

Sadece 1.ligde Erzurum’un değil, Eskişehir, Rize, Adana gibi takımların yanı sıra Gaziantep’in da ciddi ciddi güçlendiklerini gözlemlediğine işaret eden Osman Özköylü, ‘’8-9 güçlü takımın arasında Erzurum da güçlü bir takım olarak mevcudiyetini muhafaza edecektir. Her takım elbette başarıya endeksli ve ona göre yapılanıyorlar’’ diyerek sözlerine ekledi.

Başarı dileklerimi ileterek kulüpten ayrılırken, kulüp tesislerinin önünde bekleyen oyuncular görüyorum. Hepsi de transfer görüşmesi için gelmiş, sıralarını bekliyorlar.. Onlar imza, az ötede de taraftarlar bir an önce Kazım Karabekir Stadında onları güzel oyunuyla coşturacak takımı beklemenin huzursuzluğu içindeler..

TRANSFERİN NABZI BU ODADA ATIYOR- Erzurumspor’un yeni teknik patronu, kendisi gibi yeni başkanla çok kısa süre içerisinde güzel bir uyum sağlamışlar, onu gözlemledim. As Başkan Ünsal Kıraç ve Başkan Yardımcısı Zafer Aynalı ile birlikte transfer konusunda ince eleyip sık dokuyorlar ve az ama öz imzalar ile yeni sezonun Erzurumspor’u bu odada kuruluyor.. Ben de bu odada kısa bir süre bulundum ve Bolusporlu Hakan’ın imzasına da şahitlik ettim.

CİDDİ ADAM VESSELAM!- Adını çok duymama, hatta bir defa da Erzurum’da görev yapmasına rağmen hiç tanışıklığım olmayan Osman Özköylü ile ilk tanışmamızda doğrusu bir defa dahi gülmediğini gördüğümde şaşırdım. Sonra anladım ki öyle çok gülen biri değil Özköylü ve bir yüksek bürokrat havasında işine bağlı ve son derece de ciddi biri..

--

Editör

Son Güncelleme: 02.07.2017 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.