İSPİR ESNAFSPOR, SAHİPSİZLİK YÜZÜNDEN PLAY OFF'A KATILMAYACAK

Erzurum 1. Amatör Kümede mücadele eden ve ligi dördüncü sırada tamamlayarak play off oynamaya hak kazanan İspir Esnafspor, şok bir karar aldı.

24 Ocak 2014 Cuma 17:09
İSPİR ESNAFSPOR, SAHİPSİZLİK YÜZÜNDEN PLAY OFF'A KATILMAYACAK
İspir Esnafspor, maddi imkansızlıklar nedeniyle play off maçlarına çıkmayacak. İspir Esnafspor Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Murat Kulaş, İSPADER, İSPAV, İSPAKALDER ve İspir Belediyesi’ni topa tuttu.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“25.01.2011 tarihinde ilk genel kurulunu yaparak 3 yıldır maddi imkansızlıklarla mücadele ederek bugüne kadar getirdiğimiz ve şu an Erzurum 1. Amatör Kümede 4. Sırada bulunan kulübümüz maddi imkansızlıklar nedeniyle sportif faaliyetlerine ara verme kararı almıştır. 1. Amatör kümede hak kazandığımız play off maçlarına imkansızlıklar nedeniyle katılamayacağız. İSPADER’e, İSPAV’a, İSPAKALDER’e ve İspir Belediyesi’ne sitemliyiz. İSPADER’in köyler arası yapılan futbol turnuvasında çok cömert davranan kişi ve kurumlar maalesef İspir'in tek resmi spor kulübü olan İspir Esnafspor'a sahip çıkmamışlardır. Kendilerine kulübümüz ilk kurulduğu zaman derneğimizden resmi yazı gönderdiğimiz halde yazımıza bile cevap verilmemiştir ve o kadar manidardır ki İSPADER yetkilileri İspir'den aldıkları telkinlerle “Bu kulübü idare edenler sol görüşlü oldukları için İSPADER yardım etmiyor” diye kulüp yönetimini yaftalama cüretinde bulunmuştur. Biz bu kulübü kurarken insanları solcu sağcı diye ayırmadık yönetim kurulumuzdaki iki kişide eski Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesidir. Nüfusu her geçen gün düşen, her geçen gün kan kaybeden bu memlekette biz sosyal faydalar peşinde uğraşırken maalesef birilerinin siyasi ve ekonomik telkinlerinin zararları gelip kulübümüzü buluyor. Size söylüyoruz İSPADER yetkilileri, müteaahit kulübü müsünüz? Dernek misiniz? İspir'de bir tane çeşme mi yaptınız, bir tane ağaç mı diktiniz? Bu toplum sizden sosyal fayda görmek istiyordu siz ne yaptınız birbirinize plaket verip insanlara zorla kendinizi alkışlattınız. 1580 sayılı belediye kanununun 15. Maddesinde ve 3289 sayılı kanunun 14. Maddesinde açık açık belediyelerin bütçe toplamlarının % 1 kadar amatör spor kulüplerine yardım etme olanağı varken İspir Belediyesi defalarca kez ayrı heyetler halinde ziyaretlerimizi boşa çıkararak kulübümüze 1 lira bile yardım etmemiştir. Şunu da söylemek istiyoruz ki, bu kulüp asla birilerinin siyasi güdümüne girmeyecek, siyasete malzeme olamayacak. Kulübümüz ekonomik olanakları düzelene kadar sportif faaliyet göstermese bile dernek olarak faaliyetlerine devam edecektir. Kulübümüzü tamamen kapatıp birilerini mutlu etmeyeceğiz. Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.”

Editör

Son Güncelleme: 24.01.2014 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İBRAHİM @UFUK AYDIN 2014-04-16 17:34:00

türkiyedeki anlayişla kulüp ve yöneticilik olmaz. önce kulübü doğru yönetmek lazim.kulüpler zenginlerin kendilerini ve şirketlerini kamuoyuna reklam ettikleri alanlar olmamali.kulüp başkanlarini o kulübün taraftarlari seçmeli yanliş varsa hesap sormali. gelelim ispire ispir bir kulübü yukari taşiyamaz.nüfus çok az bütün ispirlileri iyi örgütlemeli herkesi kulübe üye yapmali azda olsa düzenli geliri olmali zenginlerin insafina birakmamali mümkünse kulübe yaklaştirmamali .çünkü onlar kaşikla verir kepçeyle geri alirlar.çalişanlar maaşli insanlar olmali herşey şeffaf olmali kulüp gelir giderleri kulüp binasinda panoya asilmali vesselam

Avatar
ispirli 2014-02-03 22:21:33

Valla bence baskandan kaynaklanan durum.Eger bir alt lig yapsa kücüklere bence olacak gibi..

Avatar
nafiz akın 2014-01-25 17:30:56

çok üzüldüm hayırlısı olur inşallah koskoca ispir bir takımına sahip çıkamadı

Avatar
Adnan YILDIRIM 2014-01-25 11:39:14

Birileri kendilerine siyasi manevra alanı oluşturmak için her yıl geceler düzenleyip siyasi oy gösterisi yapıyor ve benim halkım her defasında bunun malzemesi oluyor İSPADER'i bildiğim için söylüyorum hadi İSPİR köylerinden aldıklarını ve köyler için yaptıklarını kıyaslayalım, bu halk onlara neler kazandırmış (şahsi değil dernek olarak) onlar halkına neler kazandırmış???

Avatar
Mümtaz Öztürk 2014-01-25 10:52:01

Ayıp ya ... Bir zamanlar il bile olmak isteyen ilçe takımını play-off lara gönderemiyor. Yazık olmuş.

Avatar
UFUK AYDIN 2014-01-24 22:59:35

o kadar dernek var hangi̇si̇ yardim etti̇ şu kulübe adamlar kendi̇ çabalarıyla yükseldi̇ tam destek zamanı etrafta ki̇mse yok!yaptığınız tam bir rezilliktir bu gibi faaliyetlerde bile siyaseti karıştırıyorsunuz.ayıp ayıp!!!

Avatar
misafir 2014-01-24 21:56:32

taşkın hocam eğer bu ilde bir amatör futbol varsa ve bu amatör futbolda hem gençlerin gelişmesine hizmet ediyor hem de onların boş zamanlarını geçirmesine zaman alıyorsa bu amatör futbolün geliştirilmesi için başta ildeki yöneticiler olmak üzere amatör futbolla ilgilenen yöneticilerin bu duruma acilen çare aramaları gerekir.ya bu takımların geliştirilmesi için belirli bir miktarda para ve malzeme verilmeli ya da en iyisi o takımların sürekli bir gelir elde edeceği bir faaliyet yapılmalıdır.

Avatar
fk 61 2014-01-24 21:29:53

Hocamiza topçular olarak katiliyom sonuna kadar devam