İlk yarı Erzurum’da maç oynanamayacak

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un başkanı Dilaver Yılmaz, passolig uygulamasına geçiş aşamasında turnike yapım sürecinin başlatıldığını söyledi.

admin
admin
14 Eylül 2017 Perşembe 23:06
İlk yarı Erzurum’da maç oynanamayacak

 Yılmaz, en az 6-7 hafta sonra turnikelerin bir kısmının yapılmasıyla Erzurum’da maç oynanabileceğini açıkladı. Bu durumda BB Erzurumspor’un sezonun ilk yarısında taraftarlarıyla buluşması zor gözüküyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Dilaver Yılmaz, “Turnikelerin yapılması için ciddi manada bir bütçe gerekiyordu. Biz bütçemizi transferlerde harcadığımızdan dolayı bunu federasyonun yapmasını istedik. Federasyonda bu süreçte bizlere bütçelerinin müsait olmadığını söyledi” dedi.

TFF 1. Ligin yeni ekibi BB Erzurumspor, stat passolig turnikelerinin henüz yapılmamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Turnikelerin 6-7 hafta içerisinde bir kısmının yapılıp seyircilerin maçları izleyebileceklerini belirten Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Dilaver Yılmaz, “Turnikelerin yapılması için ciddi manada bir bütçe gerekiyordu. Biz bütçemizi transferlerde harcadığımızdan dolayı bunu federasyonun yapmasını istedik. Federasyondan bunu isterken de federasyon bugüne kadar lige çıkmış bütün takımların turnikelerini yapmıştır. Doğal olarak biz de bu hakkımızı kullanarak aynı talepte bulunduk. Federasyonda bu süreçte bizlere bütçelerinin müsait olmadığını kendilerinin yapamayacağını, Gençlik Spor Bakanlığının yapmasını söylediler. Biz de bakanlıkla, federasyonla aralarında gidip geldik. Nitekim Ukrayna maçında Gençlik Spor Bakanımız federasyon başkanına gerekli talimatı verip gerekli bütçe talimata konuldu” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE TURNİKELERİ YAPAN TEK BİR FİRMA VAR”

Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dilaver Yılmaz, göreve gelmelerinin ardından statlarına turnike kurulmasıyla ilgili çalışmaları başlattıklarını aktararak, yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.

Turnike uygulamasının büyük bütçeler gerektirdiğini belirten Yılmaz, "Biz bütçemizi transferlerde harcadığımız için, turnike kurulumunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılmasını istedik. TFF, bugüne kadar lige çıkmış bütün takımların turnike sistemini kendisi yapmıştır. Doğal olarak biz de bu hakkımızı kullanarak aynı talepte bulunduk." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bu talepleriyle ilgili TFF'den olumsuz yanıt almaları üzerine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a durumlarını aktardıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"TFF yetkilileri, turnike için bütçelerinin müsait olmadığını, bunu Gençlik ve Spor Bakanlığının yapması gerektiğini söyledi. Biz de bakanlık ve federasyon arasında gidip geldik. Nitekim bakanımızın federasyon başkanına talimatı ve bütçe verilmesiyle, turnikelerin yapım süreci işleme konuldu. Yüklenici firma, bu turnikelerin 120 gün içinde kurulumuyla ilgili sözleşmeyi imzaladı. Malzemeler yurt dışından ithal edileceği için yapım süresi var. Biz de firmaya, durumun ehemmiyetini, zor durumda olduğumuzu izah ettik ve bu süreyi 90 güne indirdik. Sonrasında firma, '6-7 hafta içinde turnikelerin bir kısmını yaparak size yol vermiş olacağız.' dedi. Biz TFF 1. Lig'e yeni çıkmış yeni bir takımız ve turnikelerin yetişmemesi büyük eksikliğimiz. Ancak bu süreci sonunda nihayetlendirdik."

“LİGE YENİ GELMİŞ TAKIMIZ”

Erzurumspor’un TFF 1. Ligle yeni tanıştığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Lige yeni gelmiş takımız zaten kendi içimizde ciddi sorunlarımız var. Yeni bir takımız lige yeni geldik, ligi bilmiyoruz ve tanımıyoruz. Bu süreçte takımımızın oturma süreci var. Turnikelerin yetişmemesi de bizim büyük eksikliğimiz. Tabi ki bizlerinde hatası olmuştur” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Asbaşkanı Ünsal Kıraç ise, “Erzurumspor TFF 1. Lige çıktığı günden beri başlatmış olduğumuz bir çalışma var. Tribünlerin tamamı değil ama bir kısmına seyirci alıp maçı izlenebilecek hale getirmek için 7 haftaya ihtiyaç var. Şuanda yapılabilecek hiç bir şey yok. Tarafımızdan yapılacak her şeyi yaptık” diye konuştu.

Basın toplantısı daha sonra gazetecilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ziya 2017-09-15 11:14:16

Yurt dışı dediginiz yer Mersin değilmi Mersin nazaman yurt dışı oldu bende berak ettim size helal olsun