Hamza Hamzaoğlu'ndan önemli açıklamalar

Hamza Hamzaoğlu, Erzurumspor'u değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam Erzurumspor ile devam edecek mi? Hamza Hamzaoğlu yurt dışından teklif aldı mı? 49 yaşındaki deneyimli teknik adam yurt dışında çalışmak istiyor mu?

admin
admin
29 Mayıs 2019 Çarşamba 13:57
Hamza Hamzaoğlu'ndan önemli açıklamalar

Son olarak Spor Toto Süper Lig ekibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u çalıştıran Hamza Hamzaoğlu, Radyospor'da yayınlanan 'Spor Kazanı' programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.

10 HAFTA KALA BİZE TEKLİF YAPILDI

10 hafta kala bize teklif yapıldı biz de baktık tabii duruma. Hem takımı değerlendirdik hem de ligdeki puan durumunu ve maçları değerlendirdik. Çok zor görünüyor aslında. Bu zorluk bizi cezbetti. Başkanın bize olan yaklaşımı ve samimi tavrı bizim bu görevi kabul etmemizde önemli bir etken oldu. Başarabiliriz diye düşündük. iyi de gitti aslında. 2-3 haftamız kötü gitti. Biz takımı tanıyana kadar biraz maçlarımızı orada sonuç alamadık. İlk Alanyaspor maçında oyunumuzu sahaya yansıtamamıştık. Trabzon maçında iyi oynadık ama sonuca gidemedik. Kasımpaşa maçı vardı o da en kötü berabere bitirebileceğimiz bir maçtı. Yenseydik o gün onları onlar da direkt rakibimiz olabilirdi. Ondan sonra bir çıkış yakaladık.

KAZANDIK AMA OLMADI

Hem Malatya maçı hem de Fenerbahçe maçı iyi oynamamıza rağmen maalesef golü bulamadık. Kayserispor maçını kazandık ama rakiplerimiz de kazandı düşen takım biz olduk. Söyleyecek bir şey yok. Biz mücadelemizi hem oyuncular hem de yönetim olarak verdik. Son haftaya biz avantajlı girseydik kazanıp ligde kalacaktık. Bu rakiplerimizin elindeydi. Her şeye rağmen biz bu maçı kazanmak için konsantre olmuştuk. Kazandık ama olmadı. Her şeyin sonu değil. Birileri çıkacak birileri düşecek. Dolayısıyla önemli olan bundan dersler çıkarmak ve yeni sezona hazırlanabilmek.

SÖZLEŞMENİZ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Erzurumspor ile 1.5 yıllık sözleşme yapmıştık ama ligde kaldığımız taktirde sözleşmem devam edecekti. Ama şu an bitmiş durumda.

TEKLİF ALDINIZ MI?

Şu an henüz gelen teklif yok ama olsa da konuşmazdım. Çünkü Erzurumspor ile olan acımızı hafifletmeden konuşmayı ve görüşmeyi doğru bulmuyorum. Yarın bir gün yine teklifler olacaktır. Biz de uzun süre kalacak projeler istiyoruz. Çünkü bir eser ortaya koymak için zamana ihtiyaç var. Akhisaspor'da yaptığımız gibi uzun soluklu işler ve başarıyı hedeflerin kulüplerle birlikte inşallah doğru bir yerde oluruz umarım.

YURT DIŞINDA ÇALIŞMAYI İSTİYOR MUSUNUZ?

Yurt dışında çalışmayı istiyorum. Çok istiyorum ve arzuluyorum. Oyuncu ihracatının yanında antrenör ihracatı da yapmalıyız. Ben kendime ve ekibime inanıyorum. Bir yerden bir başlangıç yapabilirsek özellikle Avrupa'dan orada başarılı olacağımıza inanıyorum. Bizden sonra gelecek adaylara da hedef göstermiş oluruz. Onlara da bir vizyon katalım istiyoruz. Orada edeceğimiz tecrübeleri ülkemize gelip bize görev verildiği taktirde aktaracağımızı düşünüyoruz. Bakalım kısmet. Sonuçta teklifler bize gelecek. Daha önce teklif aldık ama zemin oluşmamıştı. Bu bir süreç sonuçta.

GALATASARAY'DAN TAYLAN ANTALYALI'YA TEKLİF VAR MI?

Taylan iyi bir oyuncu. Bizim takımımız için önemli bir parçamızdı. Hem genç, karakterli ve çalışkan bir oyuncumuz. İnşallah böyle bir şey gerçekleşir. Başarılı olur, olmaması için hiçbir sebep yok. O tecrübeyi de yaşamış olur. İyi bir futbol karakteri inşallah iyi bir yerlere gelir. Önemli bir yere gelmesini istediğim bir oyuncu.

SEZONUN TEKNİK DİREKTÖRÜ SİZCE KİM?

Fatih Terim tabii kolay değil geriden gelip şampiyon oldular. Kolay bir süreç değildi. Git-geller yaşandı. Önemli bir teknik direktörlük becerisi gösterdi Fatih hoca.

Onun yanında Ünal Karaman'ı söylemek isterim. Ünal hoca da geçtiğimiz sezon Karabük ile küme düşen hoca olup Trabzonspor'un başına gelip imkansızlıklarla birlikte genç oyuncuları sahaya sürerek önemli bir başarı elde etti. Terim'in yanında Ünal Karaman da başarılı oldu diyebilirim.

GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUĞU HAKKINDA...

Bana göre çok doğru bir hareket yaptı Galatasaray camiası. Biz 20. şampiyonluğu yaşamıştık ama ben hep söylüyorum yirmi de bir sadece. O da bize nasip oldu. 4. yıldızın son şampiyonluğu bize nasip oldu. Ama bundaki en büyük pay tabii ki Fatih Terim'in. Çünkü tek başına 8 şampiyonluk bir yıldızı tek başına kendisi takımın başında bulunduğu süre içinde kazandı.

Dolayısıyla Fatih hocaya bu onuru yaşatmak Galatasaray kulübü açısından da bir teknik direktör olarak ta benim açımdan da çok doğru hareket. Hak edene hak ettiği değeri vermek gerek. Fatih hocadan daha fazla da bunu hak eden şu an ne Galatasaray'da ne de Türkiye'de teknik direktör yok. İnşallah bize de onun yakaladığı başarılara yakalamak nasip olur. Çünkü ülkemizin buna ihtiyacı var. Diğer hocalarımız da birbirimizi eleştirmeden, aşağı çekmeden onların yolundan yürüyerek bu süreci geçirmeliyiz. Hocamızı ve Galatasaray'ı da tebrik ediyorum.

ŞU ANDA FATİH TERİM 96'YA GÖRE ÇOK DAHA TECRÜBELİ

Şu anda Fatih Terim 96'ya göre çok daha tecrübeli. O gün başaran teknik direktör şu an neden başarmasın. Ama tabii kolay oalcak anlamına gelmesin. Çünkü önemli rakiplerle mücadele verilecek. Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş hem Trabzon ve sürpriz olarak Başakşehir istikrarını bozmazsa yine yarışın içinde olacaktır. Sürpriz takımlar da gelip zirveyi zorlayacaktır. - Ajansspor

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHamza Hamzaoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.