Haberiniz olsun, Sion çekildi!

Haberiniz olsun, Sion çekildi!

admin
admin
19 Haziran 2018 Salı 14:15
Haberiniz olsun, Sion çekildi!

Bilindiği gibi 2026 Kış Olimpiyatlarına talibiz. Erzurum’un da içinde bulunduğu 8 üye ülke şehrinden biri yok artık. İsviçre’nin Sion şehri, yapılan referandum sonrasında adaylıktan çekilme kararı alınca üye şehir sayısı da 7’ye düştü.

Yalan değil, hılaf değil. Olimpiyat Komitesi Başkanı bizatihi açıkladı. Sion da diğerleri gibi önemli ve iddialı bir rakipti. Bu durumda Erzurum ile birlikte adaylık yarışında İtalya’nın Torino ve Milano, Avusturya’nın Graz, İsveç’in Stockholm, Kanada’nın Calgari ve Japonya’nın Sapara şehri var. Sion’un çekilmesi de Erzurum için güzel bir gelişme. 2019 yılının Eylül ayında aday ülke ve şehir belirlenecek. Bunu biraz da niye anlatıyorum, biliyor musunuz? Şu ana kadar bu olimpiyat ile ilgili bir tek Mustafa Ilıcalı biraz ilgiliydi.

O da milletvekili adayı olmayınca belki haberi yoktur, birileri sorarsa söylesin diye anlattım. Olur a, bugünlerde ‘’Mustafa bey, olimpiyat adaylığımızda son durum ne?’’diye biri sorar, morar, maksat zor durumda kalmasın!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.