Güzel başladık

TFF 1. Lig'de sezonun açılış maçında MKE Ankaragücü ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor 0-0 berabere kaldı.

admin
admin
12 Ağustos 2017 Cumartesi 09:34
Güzel başladık

TFF 1. Lig’in açılış maçında MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşan Büyükşehir Belediye Erzurumspor sahadan puanla yarıldı. Maç golsüz berabere bitti.

Bu sezon TFF 1. Lig’e yükselen iki ekibin mücadelesine taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada gol sesi çıkmadı. BB Erzurumspor güçlü rakibi karşısında aldığı bir puanla sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Hakem Süleyman Abay'ın yönettiği maçta ilk yarıda karşılıklı ataklar sonucunda gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

İkinci yarıda da taraflar yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince 0-0 beraberlikle 1 puana razı oldular.

MAÇIN KARNESİ

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Süleyman Abay, Mehmet Kapluhan, Hüsnü Emre Çelimli

MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Yusuf Abdioğlu, Alihan Kubalas (Dk. 76 Alaaddin Okumuş), Gençer Cansev, Mehmet Sak, Arif Morkaya, Ferhat Çulcuoğlu, Dieng (Dk. 88 Sercan Kaya), Mbamba, Ferhat Kiraz (Dk. 69 Enes Kubat), İlhan Parlak

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Kaya Tarakçı, Trtovic, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Lokman Gör, Gökhan Karadeniz (Dk. Murat Gürbüzerol), Abdülkadir Özdemir, Mansaly, Burhan Eşer (Dk. Kubilay Sönmez), Younes (Dk. 69 Mert Nobre), Erhan Çelenk, Tolga Ünlü

Sarı kartlar: Dk. 2 Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Dk. 75 Mansaly (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 50 Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü)

ÖZKÖYLÜ: ÇOK KONTROLLÜ VE DİKKATLİ OYNADIK

TFF 1. Lig'in 1. haftasında MKE Ankaragücü sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor golsüz berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından iki takımın teknik adamları açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, deplasman da oynamanın zor olduğunu belirterek, "Ankaragücü iyi birtakım kurdu. İyi oyuncular transfer ettiler. Kendi sahasında seyirci desteğini alarak iyi oynayan coşkulu oynayan takım. Biz bugün onlara uyguladığımız oyun anlayışıyla fazla fırsat vermedik. Oyunu fazla hızlandırılmasını, oyunda ekili ve coşkulu oynamalarına izin vermedik. Çok kontrollü ve dikkatli oynadık. Rakibe belki bir tane bireysel hatadan kaynaklı bir atakları vardı. Bizimde tehlikeli ataklarımız vardı. Neticede iki takıma da oyun açısından baktığımızda ortadaki bir maç berabere bitti" dedi.

"DEPLASMANDAN ALINAN BİR PUAN ÖNEMLİDİR"

İki tarafın da üzülmediğini birer puan aldığını söyleyen Özköylü, "Bizim adımıza deplasmandan alınan bir puan önemlidir. Biz bu lige yeni çıkmış bir takımız. Yeni kurulmuş bir takımız. 18 tane yeni transferimiz var. Henüz daha ne fiziksel anlamda ne taktiksel anlamda ne de zihinsel anlamda lige yüzde yüz hazır değiliz. Ligin 4-5 haftasından sonra biz eksiklerimizi giderdikten sonra oyuncularımız bizim istediklerimizi kavrayıp sahaya koymaya başladıktan sonra daha etkili daha iyi oynayan takım olacağız. Bugün bizim için bir puan önemliydi. En azından deplasmanda kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Ankaragücü'nü tebrik ediyorum. İyi bir mücadele oldu iki tarafta hak ettiği birer puanı aldı" ifadelerini kullandı.

"BAZI TAKIMLARA GÖRE DEZAVANTAJLIYIZ"

Kim ne kadar iddialıysa kendilerinin de iddialı olduğunu aktaran Özköylü, şunları kaydetti:

"Sezon içerisindeki sonuçlar bunu daha net gösterecek. Biz bazı takımlara göre dezavantajlıyız. Biz sıfırdan takım kurduk. Geçen seneki kadrodan 3 tane oyuncu kaldı elimizde. 18 tane yeni oyuncu. Belki hayatında ilk defa gören oyuncular var. Bu zor bir hadise. Biz bir yemek yapacağız o yemeğin zamanına ihtiyacı var. Altını çok açarsanız ocağın yanar. Altını çok kısarsanız istediğiniz kıvamda olmaz. Ona göre ayarını tutturmamız lazım. 4-5 haftalık süreç bizim için çok önemli. Bu süreçte ne kadar puan alabiliyorsak bizim adımıza önemli olacaktır."

İSMAİL KARTAL AÇIKLAMASI

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Bu maça çıkana kadar oyuncularımızın ve bizlerin kafasında çok büyük sorunlar vardı. Transfer yasağı kalkacak mı birçok şeyle hepimizin gözü kulağı başkandan gelecek habere bağıydı. Son 24 saatte oyuncularımızı motive etmeye çalıştık" dedi.

"2-3 TANE NET POZİSYONA GİRDİK"

İlk defa bir arada oynayan oyuncuların bu kadar disiplinli, mücadele eden ve coşkulu takım beklentilerinin üstünde olduğunu ifade eden Kartal, "2-3 tane net pozisyona girdik. Rakibimizin de 1-2 pozisyonu vardı. Mücadele anlamında coşkumuz anlamında maçı kazanabilme anlamında rakibimizden bir adım öndeydik. Birkaç tane de final paslarını doğru zaman ve doğru şekilde artırabilseydik bugün maçı kopartıp çok net bir galibiyet ile de ayrılabilirdik" diye konuştu.

"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Kartal, zamana ihtiyaç duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün 4-5 takımda oynayabilecek oyuncularımızın sakatlığı nedeniyle bazılarının lisansı yetişmemesinden dolayı bazıları anlaştığımız halde tam hazır olmadığı için oynatamadığımızdan dolayı elimizde olan mevcut kadro ile sahaya çıktık. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Çok iyi mücadele ettiler. Zaman içerisinde görecekler çok iyi çalışıyoruz. Aramıza katılacak oyuncu arkadaşlarımızla beraber Ankaragücü'nü hak ettiği yere getireceğiz. Zamana ihtiyacımız var. Hep beraber çok çalışıyoruz. Bu bir puan camiamıza hayırlı olsun. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

Editör

Son Güncelleme: 12.08.2017 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.