FUTBOL VAR, SONUÇ YOK

İlk devreyi 30 puanla grup 7’incisi olarak kapatan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki hafta Antalya’da yoğun bir kampa dönemine girecek. Teknik Direktör Taşkın Güngör, ilk yarıda şanssız olduklarını söyledi. Son haftalarda iyi oynamalarına rağmen sonuca gidemediklerini belirten Güngör, ikinci yarı için ümitli konuştu.

26 Aralık 2012 Çarşamba 12:19
FUTBOL VAR, SONUÇ YOK
Furkan NEHRİ haberi...

Sportoto 3üncü Lig 3’üncü grupta mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, 2 puan kaybettikleri Yimpaş Yozgat maçıyla ilgili olarak, ”Son dört hafta olduğu gibi iyi oynadık ama kazanamadık” dedi.
Yimpaş Yozgatspor maçında her taktiğin doğru uygulandığını ifade eden Güngör, “Her maça olduğu gibi bu maçada 3 puan parolasıyla çıktık ve 3 puanı almak için bütün stratejik anlamda bütün taktikleri planları doğru yaptık. Bunu maçın geneline baktığımızda çok daha net görebiliyoruz ama maalesef son 4 haftadır iyi oyunu bir türlü skora yansıtamadık. Genel olarak toplumsal baktığımızda haklı olarak herkes puana ya da galibiyete kilitlendiği için için taraftarlarımızı mutlu edemiyoruz” diye konuştu.
“Tek eksiğimiz, sonuç”
 Takımın her geçen gün geliştiğini söyleyen teknik patron Taşkın Güngör, “Bizim için takımın gelişmesi, oynadığı oyunun kalitesi çok daha önemlidir. Artık Türkiye’de futbol oyununun kalitesini antrenörler artırması gerekir bu bütün teknik adamların görevi olması halinde ülke olarak başarılı olabiliriz. Biz bunun için çalışıyoruz. Şans faktörümü, futbolun adaletsizliğimi bilemem ama son 4 haftadır 3’üncü ligin çok çok üstünde oyun oynamamıza rağmen bir türlü sonuca gidemedik. Ancak bunun yanında da çok umut veren bir takım olduğumuzu söylemek istiyorum. Sonuç alamadık diye futbolcularımızın öz verisini oyun içinde oynadığı güzel futbolu görmezden gelemeyiz. Maalesef en büyük ve tek eksiğimiz olan şey sonuçların istediğimiz gibi olmamasıdır” dedi.
“Taraftar maçta çekirdek yemiyor”
İlk yarının son haftası alınan bir puanla lider Darıca Gençlerbirliği arasındaki puan farkını 13’e çıkaran Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarı bu puan farkını kapatarak ligi iyi bir sonuçla bitirmek istiyor. Taraftarın tabloya bakarak karamsarlığa düşmemesi gerektiğini söyleyen Teknik Direktör Taşkın Güngör şunları kaydetti: “Aradaki puan farkı insanları karamsarlığa düşürebilir ama futbolcularımızı eleştirirken saha içindeki oyuna bakmaları gerekir. Sonuca gidemesek te futbolcularım saha içinde Erzurum ismini en güzel şekilde temsil ediyorlar. Eğer bir takım taraftarlarına heyecan yaşatıyorsa her zaman oyunu önde tutuyorsa 90 dakika boyunca taraftarı oyun içine alıyorsa futbolcular taraftara çekirdek yedirtmiyorsa biz doğru yerdeyiz demektir. Bizim görevimiz o insanlara heyecan vermektir. Saha içinde seyirciyi oyunda tutmak çok önemlidir. Ama tabi futbolun ana meyvesi galibiyettir. Ancak her zaman istediğimiz gibi olmuyor ama bu demek değil ki bu takımdan bir şey olmaz. Aynı sonuçları rakibin sürekli üstünlüğü ile olsaydı bu o zaman vahim tablo olurdu. Altınordu, Isparta Emre, Darıca ve Yozgat maçlarına baktığımızda tamamen oyuna hakim olan daha çok koşan daha çok pozisyona giren takımın biz olmasına rağmen çok şanssız gollerle galibiyeti kaçıran bir takımız.”
“Erzurum’dan kimse barbarlık beklemesin”
Son haftalarda gerek iç sahada gerekse deplasman karşılaşmalarında hakemler tarafından sürekli yanlış kararlara maruz kaldıklarını söyleyen Taşkın Güngör, hakemlere ateş püskürdü. Güngör, “Futbolda en büyük etkilerden biride hakem faktörleridir. Erzurum Büyükşehir Belediyespor takımı her şartta saygı ve disiplin üzerini kurulu bir takım olmasına rağmen hakemler bunun farkında bile olmuyorlar aksine tüm takdir haklarında bizi eziyorlar. Baktığımız zaman  verilmeyen penaltılar saha içindeki kart dengesizliği bizim moralimizi bozuyor. Bunlar tabi kaybettiğimiz puanlara bahane değil hakemlere karşı art niyette aramıyorum. Bu maçlarda hakem olaylarının çıkmasının tek sebebi gelen hakemlerin yetersiz olmasıdır. Komitede ki yetkililerde bu hakemleri ısrarla bu taraflara gönderiyorlar. Hakemlerin biraz daha duyarlı olmaları lazım. Kesinlikle rakibin hakkında gözümüz yok. Yenilirsek adam gibi yeniliriz ama adalet istiyoruz” dedi.
Pazar günü Kazım Karabekir Stadyumu’nda hakeme karşı yapılan tepkileri de değerlendiren Teknik Patron Taşkın Güngör, taraftarı sağduyulu olmaya davet etti. Güngör, “Hakemler bizi nasıl ezerlerse ezsinler biz Erzurum olarak hiçbir şekilde barbarlığa yol vermeyeceğiz, bizden onu beklemesinler. Erzurum halkı asil bir halktır olgun bir millettir. Biz hiçbir şekilde oyuna gelmeyiz. Saha içinde olabilecek şiddet olayları tüm Erzurum’a yansır. Kimliğimize leke sürdürmeyiz” diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.